03/05/2012 15' 51''
Castellà

Han Nefkens (Rotterdam, 1947) és escriptor i col·leccionista d'art, o més aviat activista de l'art, com ell s'estima més de presentar-se. Va ser el 1999, davant d'una obra de Bill Viola ‒"The Crossing" (1996)‒ i de diverses obres de Pipilotti Rist, quan Nefkens va comprendre que volia formar part del sistema de l'art contemporani.

Des que el 1987 li van diagnosticar que era portador del VIH, ha lluitat per ensorrar els tabús i estigmes que lacren socialment la malaltia de la sida. El 2006 intensifica aquesta tasca amb la creació de la Fundació Art Aids. Com a escriptor ha publicat, entre d'altres llibres, "Bloedverwanten" (1995), "Twee lege stoelen" (2005) i "De gevlogen vogel" (2008), editat en castellà amb el títol "Tiempo prestado" (Alfabia, 2011).

La H+F Collection està formada actualment per 450 obres de 87 artistes, dipositades, en forma de llegat, en institucions com el Central Museum d’Utrecht, el Museum Boijmans Van Beuningen de Rotterdam o el Folkwang Museum d’Essen. Al llarg d'aquests anys, el mecenatge de Nefkens s'ha caracteritzat per una voluntat militant de difondre, produir i, sobretot, compartir l'art que l'apassiona i l'ampli horitzó de coneixements que l'art obre a l'espectador.

SON[I]A ha conversat amb Han Nefkens sobre art, escriptura, col·leccionisme i mecenatge, amb motiu de la recent presentació del Premi Fundació Han Nefkens MACBA.

Compartir
Son[i]aHan Nefkens