27/10/2011 16' 11''
Anglès

"1395 Days without Red" és un projecte cinematogràfic de Šejla Kamerić i Anri Sala, en col·laboració amb Ari Benjamin Meyers. Creat, desenvolupat i filmat d'una manera conjunta, ha donat lloc a dues pel·lícules independents que es presenten, per primera vegada simultàniament, al MACBA.

"1395 Days without Red" aprofundeix en l'experiència del setge de Sarajevo, que va tenir lloc des del 5 d'abril de 1992 fins al 29 de febrer de 1996 i que va durar 1395 dies.

Per a Šejla Kamerić aquesta obra suposa un recorregut personal per la seva història més recent, la recreació d'uns esdeveniments que ha viscut de primera mà, ja que va créixer al Sarajevo assetjat. Aquesta experiència ha marcat d'una manera inequívoca no sols la seva actitud com a artista, sinó la seva forma d'entendre i practicar l'art. En el seu treball utilitza la fotografia i el vídeo com a mitjans fonamentals.

A través d'una narració molt personal, l'artista al·ludeix a experiències col·lectives locals, emmarcades en gran part en el context polític de Bòsnia Hercegovina i que explica en relació o per oposició al context sociopolític global. Es tracta d'una pràctica artística dominada per la recerca i la percepció de la pròpia identitat.

Son[i]a parla amb Šejla Kamerić sobre la seva obra, l'ús de la memòria i l'autorepresentació com a eines crítiques i la relació entre art i política.

Compartir
Son[i]aŠejla Kamerić Anri Salacol·leccióAri Benjamin MeyerscinemaBòsnia Herzegovina