13/10/2011 12' 28''
Català

Amb l'objectiu de donar una visió del sistema artístic dels anys vuitanta, Muntadas va entrevistar, entre 1983 i 1991, 156 protagonistes del circuit internacional de l'art: marxants, galeristes, col·leccionistes, comissaris, guies de museu, crítics d'art, mitjans de comunicació i artistes.

L'artista va agrupar els extractes en vuit capítols, cadascun dedicat a un tipus de professional del món de l'art. El resultat va ser "Between the Frames: The Forum", projecte videogràfic que originàriament es va concebre amb la forma d'un panòptic i que es va presentar per primer cop al Wexner Center for the Arts a Columbus, Ohio.

A partir d'un espai central, es desplegaven set cel·les amb un monitor cadascuna on es reproduïen de manera simultània els vuit capítols. La Fundació MACBA amb la col·laboració de la Fundación Repsol va adquirir l'obra el 2010 amb la seva concepció original, el panopticon, adaptada a l’espai del MACBA. La mostra es podrà veure fins l'abril de 2012.

Between the Frames: The Forum (Barcelona) convida a fer noves lectures i interpretacions d’aquesta obra de llarga durada i de reformulació constant, ja que, juntament amb la instal·lació original ideada per Muntadas, s'exhibeix la documentació (fotografies, diagrames i textos) de les diferents posades en escena que se n'han fet, mentre que el Centre d'Estudis i Documentació MACBA posa a disposició del públic les gravacions en vídeo de les 156 entrevistes originals en la seva versió íntegra.

Son[i]a parla amb Bartomeu Marí i Muntadas dels orígens, el desenvolupament i les reflexions de l'artista sobre el teixit del món de l'art vist a través d'aquesta obra.

Compartir
Son[i]aMuntadascol·lecció