12/06/2009 58' 46''
Anglès

A càrrec de Jon Leidecker

Encara que la música va trigar algunes dècades en posar-se a l'altura de les arts visuals en matèria de collage, durant els anys seixanta va recuperar el temps perdut. Els avanços en el camp de l'alta fidelitat, un pròsper mercat de magnetòfons domèstics, i la influència de la televisió en el procés de construcció de la noció d'Aldea Global, van ser alguns dels factors que van afavorir la proliferació de composicions basades en el collage. El denominador comú més obvi de totes aquestes peces era una tendència a l'ús de música del món de procedències molt diverses (com més variades, millor).

Si considerem que la sobtada disponibilitat d'enregistraments etnològics d'arreu del món va esclafar la idea de la música com un llenguatge universal, podem entendre aquests collages musicals com una reacció ràpida envers la resta del món –ara impossible d'ignorar– en un intent d'explorar trets en comú i el potencial d'identitats híbrides.

Compartir
RecercaVARIACIONSsampleigMúsica del Mónpartiturapop artMúsica concretaTape MusicJohn CagecollageMarshall McLuhanRichard MaxfieldTeiji_ItoDavid TudorKarlheinz StockhausenTerry RileyThe BeatlesJon LeideckersocollageVARIACIONSanys 60WobblyCentenari John Cage

Programes de RWM relacionats