22/11/2022 38' 20''
Anglès
The trunk of a mammoth. Photo by Sophie J Williamson

Comissariat per Sophie J Williamson

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura aquesta que ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis.

En el sisè episodi, Nurturing the Ancient Undead, l'artista Oreet Ashery parla amb la paleontòloga Tori Herridge sobre les vides passades que emergeixen del permafrost. A través d'aquests cossos, suspesos en el temps i perfectament conservats durant desenes de milers d'anys, consideren els llegats genètics i el cos com a arxiu.

Plantejant preguntes polèmiques sobre l'ètica dels projectes de reconstrucció i extinció com a processos de nova creació en lloc de restitució, així com el controvertit impuls d'alguns membres de la comunitat científica per a clonar i “recrear” animals del passat remot, Herridge i Ashery indaguen en els límits de la pròpia vida i el nostre rol en la seva creació. Partint de fils com la fertilització in vitro, la fertilitat i els fetus, posen sobre la taula exemples d'hibridesa, inseminació artificial i embarassos entre espècies com a pràctiques que replantegen com concebem la vida, tant metafòricament com de manera pràctica.

La conversa inclou lectures de Memoirs of a Spacewoman (1962) de Naomi Mitchison. Aquesta innovadora novel·la de ciència-ficció, una influència clau en la pràctica d’Ashery, creua el pensament feminista i l'anticolonialisme per a qüestionar l'ètica del control sobre els cossos humans i no humans.

Undead Matter, iniciativa de la comissària Sophie J Williamson, és un projecte col·lectiu en curs, que es materialitza lenta i orgànicament en exposicions, esdeveniments, podcasts, publicacions i en l'intangible. El contingut d’Undead Matter va sorgir a través de col·laboracions creuades amb artistes, poetes, ballarins i músics, així com criomicrobiòlegs, xamans, paleontòlegs, mineralogistes, arqueoastrònoms, fusters, físics quàntics, mestres del bondage, especuladors de criònica i d’altres que van aparèixer pel camí. Cadascuna ofereix una perspectiva del nostre lloc dins de la infinita impermanència de la vida: passat, present i possible.

Amb el suport del Centre for the GeoHumanities, Royal Holloway University of London i el projecte d'investigació europea, Think Deep.

Comissariat per Sophie J Williamson. Produït per Undead Matter. So a càrrec de Either/Or Recordings. Lectura de "Memoirs of a Spacewoman" a càrrec de Hira Nabi.

Compartir
RecercaUndead MatterpermafrostTori HerridgeOreet AsherySophie J Williamson