21/11/2013 57' 22''
Anglès

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l'enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d'una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la "música". Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d'explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.

Aquest sisè programa continua explorant sondes relatives al to mitjançant la preparació i modificació d'instruments convencionals, primer amb un repàs de les variades tècniques per instruments de corda, i després amb un viatge al territori menys conegut dels vents preparats. En la recerca dels sons més inusuals, hi ha gent que fa coses força estranyes.

 

Compartir
RecercaSondesChris Cutlerinstrumentos preparatsguitarra preparada