23/08/2018 47' 49''
Anglès

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”. Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.

A SONDES #24, les joguines, caixes de música i globus prenen nous rols en tota mena de composicions contemporànies, pop, partitures i la improvisació jazzística, mentre els compositors exploren fonts acústiques alternatives per a sons estesos no electrònics.

 

A càrrec de Chris Cutler
Compartir
RecercaSondesChris Cutlerjoguines

Programes de RWM relacionats