19/01/2012 38' 55''

Música seleccionada per William Bennett  i Mimsy DeBlois

Hi ha alguna cosa particularment embriagadora en la funcionalitat purament fisiològica de la música: quan la seva influència és tan intensa que la barrera que separa el consentiment de la imposició es difumina. I no és pas que aquesta distinció sigui massa important quan un so t'arrossega fins a un estat en el qual s'entremesclen la rendició absoluta i l'èxtasi. No hi ha cap necessitat de preocupar-se per la responsabilitat, ni per la sobtada tirania de l'autonomia més essencial. No ets res més que un personatge.

El poder del so arriba al seu punt àlgid quan una peça que mai havies escoltat ni ets capaç de situar et fa molt més suggestible del que series habitualment. El seu domini es manifesta de manera física. Experimentades des de fora, aquestes peces de percussió africana i haitiana mesclades per a l'ocasió posen en relleu un propòsit especial que es revela en un atac rítmic de totes les teves facultats racionals. Aquí no hi ha lloc per la timidesa del cos permeable ni la rigidesa del cul. Massa no serà suficient.

Ambigüitat despietada, sense crítica: les teves conviccions infrangibles cauen en picat i toquen fons, víctimes dels incessants polirritmes dels djembe i els doun-doun. És millor deixar-se portar, oblidar-se del sentit comú, i entrar en aquest territori perillós en el qual la satisfacció se sotmet a l'efecte. La sublim indulgència del joc de poder existencial.

>>Sèrie de conferències

Compartir
RecercaMEMORABILIAWilliam Bennettcol·leccióselecció musical

Programes de RWM relacionats