22/09/2011 41' 58''
Anglès

Produït per Matias Rossi

Durant els últims vint anys, Mark Gergis s'ha submergit en diferents escenes i subgèneres de la música popular i folklòrica de Síria, L'Iraq, Sumatra, Cambotja, Tailàndia i d'altres indrets, per a rescatar de l'oblit allò que ell anomena "anomalies sonores": discos, cançons, artistes o produccions que destaquen per la seva singularitat respecte a la massa. Així, per a aquest nord-americà d'ascendència iraquiana, col·leccionar no significa acumular indiscriminadament, ni mirar de reconstruir amb rigor de documentalista la història musical d'un país o regió fins al darrer detall.

El seu interès radica en l'originalitat, en l'extravagància dels productes musicals gestats als marges de l'establert, o de tot allò que, des del prisma aliè, sembla posseir aquestes qualitats. Perquè en aquest treball d'investigació i descobriment constant, Gergis opera de manera plenament conscient des d'una zona grisa on la neutralitat i l'objectivitat de l'arxivista modèlic són reemplaçades per criteris/prejudicis estètics.

Un procés de filtrat i assimilació poc comú que celebra el xoc de civilitzacions fins i tot per damunt de barreres idiomàtiques, cronològiques, culturals i socio-geogràfiques.

+ info:
>>Conversa amb Mark Gergis (PDF, només disponible en anglès)
>>Conferència en MP3
 

Compartir
RecercaMEMORABILIAMark GergisMEMORABILIAcol·leccióSublime FrequenciesMatías Rossi

Programes de RWM relacionats