05/06/2012 60' 28''
Castellà

A càrrec de José Manuel Berenguer i Carlos Gómez

Sons en Causa registra el patrimoni sonor propi d'una sèrie de contextos culturals llatinoamericans en l'entorn mediambiental dels quals, per bé o per mal, són previsibles canvis irreversibles a curt i mig termini deguts al creixement econòmic. L'Orquestra del Caos va iniciar la presa de mostres l'octubre de 2009. En l'actualitat, l’arxiu recull 300 Gigabytes de mostres del paisatge sonor de set contextos llatinoamericans.

La recollida i difusió de dades sonores per al seu ús ulterior en projectes artístics i d'investigació és precisament la raó d’ésser de Caos->Sonoscop. El nostre projecte, en virtut de la intervenció artística internacional de naturalesa sonora, pretén generar sensibilitat cap a aquests aspectes, en primera instància, al voltant dels contextos on té lloc la recollida de mostres sonores i, d’altra banda, en cadascun dels entorns culturals on treballen els artistes implicats en les convocatòries internacionals emeses per l’Orquestra del Caos.

Així mateix, a l'essència del projecte hi ha la intenció d'introduir en la pràctica artística metodologies pròpies del quefer científic i el contrari, proposar a la ciència que surti d’ella mateixa i adopti maneres de fer pròpies d'altres contextos.

Compartir
RecercaInterrupcions José Manuel BerenguerCarlos Gómezenregistraments de campInterrupcions selecció musicalSonidos en CausaMix

Programes de RWM relacionats