19/07/2011 47' 19''
Anglès

A càrrec de Florian Hecker

El punt de partida d'aquest programa consta de dues publicacions de mitjan anys noranta: "Musical Illusions and Paradoxes" de Diana Deutsch i "Demonstrations of Auditory Scene Analysis: The Perceptual Organization of Sound" d'Albert S. Bregman i Pierre A. Ahad. Aquests dos CDs contenen demostracions del treball d'investigació en psicoacústica (Bregman) i psicologia musical (Deutsch) dels seus respectius autors.

Tots dos volums comencen amb un comentari dels propis autors i van acompanyats de notes molt exhaustives amb descripcions del contingut sonor, a més d'instruccions i suggeriments referents a paràmetres d'escolta com el volum de reproducció, la col·locació dels altaveus, la distància respecte als mateixos, i la necessitat o no d'auriculars en cadascuna de les peces.

Els enregistraments i els textos adjunts conformen un paquet en el qual l'oïdor verifica els objectius dels CDs a través d'un encontre sonor subjectiu.

Compartir
RecercaInterrupcions Florian Heckerpsicoacústicaart sonorselecció musicalMix2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys

Programes de RWM relacionats