25/02/2008 77' 4''
Castellà
Esplendor Geométrico

A càrrec de Roc Jiménez de Cisneros

AVANT #1 repassa la trajectòria artística de Esplendor Geométrico a través d'aquest monogràfic. Aquesta segona part inclou una selecció de la seva producció sonora des de 1981 fins a l'actualitat.

Nascut a les acaballes dels setanta com a reacció a l'hedonisme de la Nueva Ola Madrileña (allò que amb el temps es va conèixer com a "Movida"), Esplendor Geométrico és un dels primers casos d'independència de la història musical espanyola. Independència financera i estructural, però també creativa; la seva proposta, ancorada en una estètica agressiva, fonamentada en el ritme com a mitjà d'expressió i exempta de pretensions el·litistes, destaca al panorama musical de les darreres dècades com una influència cabdal per al desenvolupament de mil i una ramificacions de la música experimental a nivell internacional. Tot plegat, tocant de peus a terra i amb una actitud vital sincera que evita les etiquetes, fins i tot la de "música industrial". Arturo Lanz, fundador del grup, avui establert a Shanghai, ho anomena "música folclòrica feta amb instruments electrònics".

Compartir
RecercaAVANTmúsicaEsplendor GeométricoSaverio EvangelistaArturo LanzThrobbing GristleFuturismeRoc Jiménez de CisnerosAVANTMovida Madrileñamúsica industrialso