Recerca
A SONDES #35, Chris Cutler examina la revolució electrònica silenciosa introduïda per l'orgue Hammond i excavem rastres del visionari però efímer Novachord, un sintetitzador polifònic nascut un quart de segle abans del seu temps, que va brillar breument i poc després va desaparèixer.
Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura aquesta que ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest sisè episodi, l'artista Oreet Ashery parla amb la paleontòloga Tori Herridge sobre els descobriments en el permafrost, els llegats genètics, la clonació del passat remot, la fertilitat i els no nascuts.
En aquest cinquè episodi d'Undead Matter, l'artista Bo Choy parla amb Sayana Namsaraeva, una antropòloga de Buriatia, al sud-est de Sibèria, per a explorar les tradicions i històries que han sorgit dels paisatges que envolten el llac Baikal, el llac d'aigua dolça més profund i antic del planeta, i com aquestes influeixen en les visions del món i les possibilitats per al futur.
Els AUXILIARS de SONDES aprofundeixen en el tema principal del programa, però també estan pensats per a ser degustats de manera ecstàtica; així que tots els exemples que aquí apareixen han estat editats i seqüenciats de manera contínua. No hi ha locució, per la qual cosa és recomanable descarregar la llista de temes per a poder contrastar els títols, el context i la rellevància de cadascuna de les peces presentades. En aquest nou episodi, explorem creuers espacials a través de les moltes i tremendament variades aplicacions del gloriós instrument de Maurice Martenot, amb algunes notes extra de Trautonium.
Per a aquesta quarta entrega d'Undead Matter, viatgem a la remota extensió congelada del nord-est de Sibèria. La teòrica cultural Astrida Neimanis parla amb l'hidròleg del permafrost, Nikita Tananaev, sobre les implicacions culturals, filosòfiques i ecològiques de la degradació del permafrost, que altera els antics ecosistemes suspesos en el gel.
A SONDES #34 apareix una seqüència d'instruments nous, purament electrònics, entre els quals trobem l’electrophon, el kurbelspharophon, l’ondes Martenot, el dynophone, la croix sonore, el pianorad, el trautonium i el mixtur trautonium, cap dels quals ocupa un lloc obvi en el vocabulari musical existent. Paral·lelament, una estètica aliena comença a redefinir els paràmetres del so 'musical'.
Undead Matter, a new series by Sophie J Williamson, is an unfolding conversation about where life lies in the ever-turning matter of our universe, as it rhythmically resurfaces over millennia. In this third episode, writer, Daisy Hildyard speaks with marine microbiologist, Karen Lloyd about 100-million-year-old microbes, that breathe and excrete minerals: bridging the organic and the non-organic, the living and the non-living.
Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest segon episodi, la poetessa Myung Mi Kim parla amb la geògrafa Kathryn Yusoff sobre les vides i històries demarcades en el silenci entre les paraules i entre els estrats rocosos.
Undead Matter, la nova sèrie de Sophie J Williamson, és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En el primer episodi, l'artista i poeta Himali Singh Soin i l’astrobiòleg Chandra Wickramasinghe parlen sobre diferents senyals de vida del cosmos, la teoria de la panspèrmia i la biosfera de la galàxia.
En aquest Auxiliar de Chris Cutler, podem trobar el Theremin treballant en conjunts experimentals, orquestres simfòniques, un grup de jazz, bandes de rock i en partitures de cinema i televisió, tant en solitari com en quantitat; a més d'un albirament fortuït de la Croix Sonore de Nikolai Obukhov, del seu extraordinari Third and Last Testament.