Descarregar PDF
08/11/2010
Anglès

"Radio Music" enllaça tres exemples històrics del potencial del receptor de ràdio com a instrument musical. Des dels seus inicis als anys vint, capturats aquí en un disc humorístic, fins a experiments d'art formal durant els anys quaranta i cinquanta, o la seva presència nostàlgica en un dels primers àlbums de cançons-collage pop a mode de preludi de la tradició del sampling, avui perfectament normalitzada.

Des de 1990, Jon Leidecker treballa en collages de música apropiativa sota el pseudònim de Wobbly, improvisant en directe amb material sonor preexistent amb l'objectiu d'extreure harmonies dels enregistraments d'individus de diferents cultures. Entre els seus projectes passats i presents trobem formacions com Chopping Channel (amb Don Joyce i Peter Conheim de Negativland), Sagan (amb Blevin Blectum, Lesser i Ryan Junell), el Freddy McGuire Show (amb la vídeoartista Anne McGuire) i Amen Seat (amb MaryClare Bryztwa), a més de col·laboracions en directe i d'estudi amb People Like Us, Matmos, Negativland, Thomas Dimuzio, Tim Perkis & Xopher Davidson, Hrvatski, The Tape-beatles, The Evolution Control Committee i Otomo Yoshihide.

L'any 2009 va rebre l'encàrrec de Ràdio Web MACBA per a la producció de VARIACIONS, un programa de ràdio que repassa la història del sampling i el collage musical.

ISSN: 2013-4681

Compartir
Quaderns d'àudioJon LeideckerWobblyràdioJohn CageRadio MusicQuaderns d'àudioassaigCentenari John Cage

Programes de RWM relacionats