14.10.2022
38 MIN
Anglès

Undead Matter #5
Vides reemergents

descarregar
cronologia
00:01
02:13
04:04
09:27
11:20
14:56
16:42
20:53
22:50
23:33
26:52
29:47
32:08
Undead Matter #5

Comissariat per Sophie J Williamson

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. 

En aquest cinquè episodi, ens endinsem en els paisatges animats que envolten el llac Baikal, el llac d’aigua dolça més profund i antic del planeta. L’artista Bo Choy parla amb Sayana Namsaraeva, una antropòloga de Buriatia, una república de Sibèria Oriental que limita amb Mongòlia, el treball de la qual se centra en les cosmologies indígenes de la gent de la seva regió.

La seva conversa considera la connexió íntima entre aquests paisatges en gran part verges i el ric teixit de sistemes de creences, cosmologies indígenes, tradicions orals i mitologies que emergeixen d’ells. A partir d’influències compartides i divergents dels xamanismes prebudistes, els budismes xinès i mongol, el feng shui i les antigues filosofies orientals, Choy i Namsaraeva analitzen la vida espiritual d’aquestes terres contraposada a les urgències climàtiques del planeta i contemplen com les savieses antigues poden exercir un paper vital en les ecologies relacionals locals i globals que hem de formar per al futur.

Undead Matter, iniciativa de la comissària Sophie J Williamson, és un projecte col·lectiu en curs, que es materialitza lenta i orgànicament en exposicions, esdeveniments, podcasts, publicacions i en l’intangible. El contingut d’Undead Matter va sorgir a través de col·laboracions creuades amb artistes, poetes, ballarins i músics, així com criomicrobiòlegs, xamans, paleontòlegs, mineralogistes, arqueoastrònoms, fusters, físics quàntics, mestres del bondage, especuladors de criònica i d’altres que van aparèixer pel camí. Cadascuna ofereix una perspectiva del nostre lloc dins de la infinita impermanència de la vida: passat, present i possible.

Comissariat per Sophie J Williamson. Produït per Undead Matter. So a càrrec de Either/Or Recordings.
Recerca Undead Matter aigua Bo Choy Canvi climàtic permafrost Sayana Namsaraeva Sophie J Williamson
programes relacionats
3 destacats
22.11.2022
39 MIN
Anglès
Undead Matter #6
Nurturing the Ancient Undead
més Informació

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura aquesta que ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest sisè episodi, l'artista Oreet Ashery parla amb la paleontòloga Tori Herridge sobre els descobriments en el permafrost, els llegats genètics, la clonació del passat remot, la fertilitat i els no nascuts.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter Oreet Ashery permafrost Sophie J Williamson Tori Herridge
01.10.2021
65 MIN
Castellà
Son[i]a #338
Andrea Ballestero
més Informació

L'enfocament de Ballestero tant des de la docència com des de la seva participació en el procés de resistència popular per l'accés universal a l'aigua, és un exercici de feedback que difumina per complet la divisió entre teoria i pràctica. El seu treball advoca per superposar l'etnografia amb un modus operandi col·laboratiu i feminista, i les possibilitats d'acció latents en l'entorn, tant si es tracta d’un entorn natural, una agència reguladora o “els dispositius tècnic-jurídics que es col·loquen en el centre d'aquestes mobilitzacions polítiques”. Parlem amb Andrea Ballestero sobre aqüífers i futurs amorfs. Sobre la imaginació com a part essencial del procés de recerca acadèmica i de com reorientar l'energia col·lectiva cap al present com a manera d'assegurar un futur més just, a través d'accions mundanes i quotidianes però amb conseqüències directes i palpables.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a aigua Andrea Ballestero antropologia Canvi climàtic Creative Commons extractivisme imaginació política Re-Imagine Europe
09.09.2022
50 MIN
Anglès
Undead Matter #4
Hidrofeminisme de permagel
més Informació

Per a aquesta quarta entrega d'Undead Matter, viatgem a la remota extensió congelada del nord-est de Sibèria. La teòrica cultural Astrida Neimanis parla amb l'hidròleg del permafrost, Nikita Tananaev, sobre les implicacions culturals, filosòfiques i ecològiques de la degradació del permafrost, que altera els antics ecosistemes suspesos en el gel.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter aigua Astrida Neimanis Canvi climàtic feminisme Nikita Tananaev permafrost Sophie J Williamson
Undead Matter #5 Vides reemergents
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58