05.07.2022
50 MIN
Anglès

Undead Matter #2
Marcant silencis

descarregar
cronologia
01:19
02:55
05:10
05:53
06:58
07:39
10:05
12:22
13:27
15:49
17:18
19:08
20:05
22:46
24:58
27:18
28:49
29:45
32:52
34:34
36:05
37:24
39:14
Undead Matter #2

Curated by Sophie J Williamson

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest segon episodi, la geògrafa Kathryn Yusoff parla amb la poetessa Myung Mi Kim sobre el potencial de vides passades, traumes, històries i possibilitats que habiten en els silencis demarcats entre els estrats rocosos i entre les paraules. Juntes consideren els múltiples “mons trencats” que han precedit les nostres percepcions actuals de la crisi ecològica, i com les descripcions de les geologies han perpetuat les narratives colonials i esborrat els geotraumes impostos als pobles a través de l’extracció i la violència colonials. També qüestionen els possibles indrets de la política, les intimitats i els guions de vida, com a llocs amb potencial per a activar noves realitats, mentre la matèria i les paraules es reformen al nostre voltant, una vegada i una altra.

La conversa inclou interrupcions amb lectures de poemes de Kim i una peça sonora de l’artista Shamica Ruddock. Al final del podcast, es reprodueix al complet la peça de Ruddock, “Sun Dial 51.3861°, 1.3520°”, que baixa fins als substrats geològics sota els nostres peus.

Undead Matter, iniciativa de la comissària Sophie J Williamson, és un projecte col·lectiu en curs, que es materialitza lenta i orgànicament en exposicions, esdeveniments, podcasts, publicacions i en l’intangible. El contingut d’Undead Matter va sorgir a través de col·laboracions creuades amb artistes, poetes, ballarins i músics, així com criomicrobiòlegs, xamans, paleontòlegs, mineralogistes, arqueoastrònoms, fusters, físics quàntics, mestres del bondage, especuladors de criònica i d’altres que van aparèixer pel camí. Cadascuna ofereix una perspectiva del nostre lloc dins de la infinita impermanència de la vida: passat, present i possible.

Aquesta sèrie de podcasts travessa el relliscós espai entre l’orgànic i l’inorgànic. Les converses viatgen des de la remota tundra àrtica, on antigues criatures emergeixen mentre el permafrost es fon, fins a les profunditats dels substrats geològics del llit oceànic, entre llots de microorganismes mil·lenaris. I cap a fora, a l’extensió celestial de la pols interestel·lar, plena de potencial de vida. I de nou cap a la terra.

Aquest podcast compta amb el suport del Centre for the GeoHumanities de la Royal Holloway University of London, i de Think Deep, un projecte finançat per l’European Research Council. Comissariat per Sophie J Williamson. Produït per Undead Matter. Peça sonora de Shamica Ruddock. So a càrrec de Either/Or Recordings. Imatge de Mark Olalde. Àfrica del sud, 2017.
Recerca Undead Matter decolonialisme filosofia geografia Kathryn Yusoff lluites indígenes Myung Mi Kim poesia Shamica Ruddock Sophie J Williamson
programes relacionats
3 destacats
31.07.2022
52 MIN
Anglès
Undead Matter #3
Existint entremig
més Informació

Undead Matter, a new series by Sophie J Williamson, is an unfolding conversation about where life lies in the ever-turning matter of our universe, as it rhythmically resurfaces over millennia. In this third episode, writer, Daisy Hildyard speaks with marine microbiologist, Karen Lloyd about 100-million-year-old microbes, that breathe and excrete minerals: bridging the organic and the non-organic, the living and the non-living. 

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter Daisy Hildyard Karen Lloyd Sophie J Williamson
23.12.2021
114 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #8
més Informació

En episodis anteriors hem assenyalat els límits com una característica interessant dels objectes, que sovint són difusos i, per tant, difícils de delinear. Aquesta vegada adoptem un enfocament radicalment diferent dels límits. Una visió molt més fosca i urgent dels límits i les vores, per dir-ho així. No es tracta tant de límits ontològics, sinó dels perills de mirar-nos el món sense pensar en límits de cap mena. En diàleg amb Andrea Ballestero i Chris Korda. Música de Jessica Ekomane.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
15.06.2022
37 MIN
Anglès
Undead Matter #1
Pols emergent interestelar
més Informació

Undead Matter, la nova sèrie de Sophie J Williamson, és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En el primer episodi, l'artista i poeta Himali Singh Soin i l’astrobiòleg Chandra Wickramasinghe parlen sobre diferents senyals de vida del cosmos, la teoria de la panspèrmia i la biosfera de la galàxia.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter filosofia Himali Singh Soin poesia Prof Chandra Wickramasinghe Sophie J Williamson
Undead Matter #2 Marcant silencis
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58