15.06.2022
37 MIN
Anglès

Undead Matter #1
Pols emergent interestelar

descarregar
cronologia
00:10
01:18
04:49
06:00
07:08
09:06
09:47
11:49
13:32
14:17
15:07
16:14
18:15
19:21
21:09
22:16
24:27
26:10
27:51
28:45
32:00
32:57
34:40
Undead Matter #1

Comissariat per Sophie J Williamson

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. Aquesta nova sèrie de Sophie J Williamson travessa el relliscós espai entre l’orgànic i l’inorgànic. Les converses viatgen des de la remota tundra àrtica, on antigues criatures emergeixen mentre el permafrost es fon, fins a les profunditats dels substrats geològics del llit oceànic, entre llots de microorganismes mil·lenaris. I cap a fora, a l’extensió celestial de la pols interestel·lar, plena de potencial de vida. I de nou cap a la terra.

En aquest episodi inaugural, l’artista i poeta Himali Singh Soin analitza l’ascendència còsmica i la biosfera de la galàxia amb el matemàtic, astrònom i astrobiòleg, el professor Chandra Wickramasinghe. Wickramasinghe, nascut a Sri Lanka, va créixer amb una vista pristina de l’extensió celestial dels cels nocturns sobre la seva casa de Colombo. Avui és un destacat expert en matèria interestel·lar i els orígens de la vida, i gran part de la seva feina posa a prova els límits d’hipòtesis controvertides sobre el cosmos, en particular la teoria de la panspèrmia. Basant-se en la mitologia i la filosofia hindú i budista, Soin i Wickramasinghe reconsideren les perspectives judeocristianes occidentals de l’univers, qüestionant els suposats fonaments del Big Bang com a moment de creació i el problema de com sorgeix la consciència. Al llarg de la seva xerrada apareixen fragments de Healing from Meteorites, un provocador text escrit per Soin en col·laboració amb Alexis Rider.

Undead Matter, iniciativa de la comissària Sophie J Williamson, és un projecte col·lectiu en curs, que es materialitza lenta i orgànicament en exposicions, esdeveniments, podcasts, publicacions i en l’intangible. El contingut d’Undead Matter va sorgir a través de col·laboracions creuades amb artistes, poetes, ballarins i músics, així com criomicrobiòlegs, xamans, paleontòlegs, mineralogistes, arqueoastrònoms, fusters, físics quàntics, mestres del bondage, especuladors de criònica i d’altres que van aparèixer pel camí. Cadascuna ofereix una perspectiva del nostre lloc dins de la infinita impermanència de la vida: passat, present i possible.

Aquest podcast compta amb el suport del Centre for the GeoHumanities de la Royal Holloway University of London, i de Think Deep, un projecte finançat per l’European Research Council.

Comissariat per Sophie J Williamson. Produït per Undead Matter. So a càrrec de Either/Or Recordings.
Recerca Undead Matter filosofia Himali Singh Soin poesia Prof Chandra Wickramasinghe Sophie J Williamson
programes relacionats
2 destacats
23.12.2021
114 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #8
més Informació

En episodis anteriors hem assenyalat els límits com una característica interessant dels objectes, que sovint són difusos i, per tant, difícils de delinear. Aquesta vegada adoptem un enfocament radicalment diferent dels límits. Una visió molt més fosca i urgent dels límits i les vores, per dir-ho així. No es tracta tant de límits ontològics, sinó dels perills de mirar-nos el món sense pensar en límits de cap mena. En diàleg amb Andrea Ballestero i Chris Korda. Música de Jessica Ekomane.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
05.07.2022
50 MIN
Anglès
Undead Matter #2
Marcant silencis
més Informació

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest segon episodi, la poetessa Myung Mi Kim parla amb la geògrafa Kathryn Yusoff sobre les vides i històries demarcades en el silenci entre les paraules i entre els estrats rocosos.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter decolonialisme filosofia geografia Kathryn Yusoff lluites indígenes Myung Mi Kim poesia Shamica Ruddock Sophie J Williamson
Undead Matter #1 Pols emergent interestelar
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58