23.10.2018
53 MIN
Castellà

THERE ARE NO MORE TICKETS TO THE FUNERAL

descarregar
cronologia
00:01
03:45
04:32
12:21
21:06
24:07
28:52
31:33
33:48
43:10
46:42

Recerca, entrevistes i guió: Marta Echaves. Música a càrrec de Yessi Perse. Projecte realitzat gràcies a la beca d’investigació de la Sala d’Art Jove de Barcelona, en col·laboració amb el MACBA.

THERE ARE NO MORE TICKETS TO THE FUNERAL és un projecte de Marta Echaves que pren com a punt de partida alguns dels artistes i documents exposats a la sala “Els bells vençuts” de l’exposició Gelatina Dura. Històries escamotejades dels 80, comissariada per Teresa Grandas. L’heroïna i l’aparició de la SIDA es presenten al programa com a contrarrelats del context postdictatorial, articulats en conversa amb diferents testimonis de l’època i mitjançant l’activació de documents d’arxius domèstics sovint inèdits. Aquests relats personals s’entrellacen amb la història familiar de l’autora, traçant un viatge pel silenci i el dol d’una època, i un homenatge a aquells que no van sobreviure.

Especials crisi de la SIDA Marta Echaves
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
01.04.2020
25 MIN
Castellà
Son[i]a #307. Fefa Vila
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Fefa Vila que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra arxiu Creative Commons oralitat queer
26.06.2023
57 MIN
Castellà
Son[i]a #376
Yaneth Valencia
més Informació

Yaneth Valencia és lideresa, activista, mare, poeta i la promotora comunitària de Lila Mujer. Espai polític d'acompanyament, creació col·lectiva i afirmació de la vida de dones negres amb VIH, Lila Mujer va arrencar l’any 2003 a Cali, Colòmbia, als barris populars "del puente para acá Juanchito". En aquest podcast, parlem amb Yaneth Valencia sobre els encreuaments entre vulnerabilitats que afecten les dones negres amb VIH a Colòmbia, vinculant el racisme a la falta d'un sistema de salut públic i analitzant la relació entre el virus i les violències patriarcals, que s'aguditzen amb la guerra i el desplaçament forçat de les poblacions negres i indígenes dels seus territoris.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme Creative Commons VIH Yaneth Valencia
02.01.2019
49 MIN
Anglès
Son[i]a #279
Élisabeth Lebovici
més Informació

En aquest podcast Élisabeth Lebovici reflexiona sobre la crisi de la sida en la dècada dels vuitanta i sobre el paper crucial que l'art conceptual i l'activisme van jugar a l'hora de configurar nous paradigmes visuals i afectius que van donar veu a comunitats que la societat capitalista i liquidificada s'esforçava (i encara s'esforça) en invisibilitzar. Parlem també de poesia, pornografia, vagines, líquids i de tot aquest art que els museus es resisteixen a penjar a les seves parets.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme Creative Commons crisi de la SIDA Élisabeth Lebovici queer
05.03.2020
91 MIN
Castellà
Son[i]a #307
Fefa Vila
més Informació

Fefa Vila Nuñez és artivista queer feminista, sociòloga, mare, assagista, docent i diverses coses més. A més a més, va ser impulsora del col·lectiu lèsbic LSD (1993-1998) que, al costat de La Radical Gai, va ser una referència als noranta de militància queer-artivista a l'Estat espanyol. Amb les seves accions político-artístiques, LSD i La Radi reivindicaven noves maneres d'entendre el cos, el sexe, la vida, la mort, el desig, l'amistat, les relacions familiars i laborals i l'acció política. En aquest podcast Fefa Vila reflexiona sobre el concepte del queer, com un estat d'estranyament militant en permanent redefinició. Traça també una lúcida i emotiva possible genealogia dels moviments queer, feministes i de dissidència sexual a l'estat espanyol des dels setanta fins a l'actualitat, que es bifurca en múltiples línies de fuga. Fefa ens parla també sobre la necessitat de viure altres sociabilitats, sobre altres models afectius-relacionals i sobre maternitat lesbiana.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M activisme Creative Commons criança crisi de la SIDA feminisme queer
07.06.2018
11 MIN
Castellà
SON[I]A #260. Germán Labrador
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Germán Labrador que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Germán Labrador
15.05.2018
61 MIN
Castellà
Son[i]a #260
Germán Labrador
més Informació

Germán Labrador parla sobre gastropolítica i nova cuina, sobre canibalisme i lluita de classes, sobre land-art, pedra i subalternitat, sobre marees, poemes, fosses i fetitxes, sobre el desequilibri com a fonament de tot ordre i sobre com les barricades i la literatura, sent part d'un mateix procés, aconsegueixen pensar-se entre elles.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons Els més escoltats - Novembre 2020 Germán Labrador literatura
THERE ARE NO MORE TICKETS TO THE FUNERAL
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58