Son[i]a #69
Jorge Ribalta
La hipòtesi d’un paral·lelisme entre la història de la fotografia i la història urbana a Barcelona és un dels eixos que articulen l’exposició que acull el museu, Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna. A través de les representacions de la ciutat, des de l’Exposició Universal de 1888 fins al Fòrum de les Cultures de 2004, es desprèn un ús de la fotografia com “camp de batalla” en les diverses lluites per la ciutat, a més de la manca d’imatges que donin visibilitat a la situació actual de Barcelona.
Els encàrrecs realitzats en el 2007 a diversos fotògrafs tanquen l’exposició a mode de diagnòstic i amb l’intent d’obrir un debat públic sobre la necessitat de trobar un nou model i projecte urbà. Lluny d’un plantejament topogràfic, el mètode de treball d’aquest survey s’ha centrat a detectar, tant les transformacions com les continuïtats en la trajectòria històrica de Barcelona.
El Son[i]a entrevista a Jorge Ribalta, comissari de l’exposició i responsable del concepte de survey, al costat de Joan Roca.
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jorge Ribalta que no vam poder utilitzar en el seu moment.
L'artista, crític i comissari d'exposicions Jorge Ribalta ens parla sobre els seus processos de treball; sobre les confluències entre pràctiques artístiques i pràctiques socials; i sobre les relacions entre creació, gaudi i coneixement.
Entrevista a Filiep Tacq, dissenyador del catàleg Espais fotogràfics públics. Exposicions de propaganda, de Pressa a The Family of Man, 1928-1955.
Jorge Ribalta i Bartomeu Marí parlen sobre l'exposició "Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna".
Entrevista a Jorge Ribalta sobre el cicle "Crítica institucional i salut mental". Inclou una breu entrevista a Zush i un fragment d'àudio de "Mones com la Becky" de Joaquim Jordà.