19.06.2007
13 MIN
Castellà

Son[i]a #63
Francesc Torres

descarregar

Da capo (06/06/2008-28/09/2008) és la segona retrospectiva que té lloc en el nostre país de l’artista Francesc Torres (Barcelona, 1948), poc conegut dins de les nostres fronteres degut al fet que la major part de la seva producció ha estat gestada a França, Estats Units o Alemanya.Dins de la seva extensa i polifacètica producció, obra d’un artista i ciutadà que observa críticament les relacions entre cultura i política, memòria i història, individu i col·lectivitat, es percep una continuïtat de les tendències avantguardistes al llarg de l’anys vuitanta i noranta.

L’exposició que acull el MACBA no només mostra el seu costat més conegut, com instal·lador, sinó que visualitza un treball que abasta diversos llenguatges, especialment dibuix i pintura, fruit d’una preocupació per la imatge i per la conciliació entre forma i contingut. El format de retrospectiva permet conèixer aquest treball que s’inicia en els anys seixanta i que continua fins avui.


 

Son[i]a dibuix exposició Francesc Torres instal·lació política
programes relacionats
4 destacats
16.05.2014
29 MIN
Català
FONS ÀUDIO #26
Francesc Abad
més Informació

Francesc Abad planteja un recorregut per la història de l'art espanyol i català de les últimes quatre dècades, a través de l'anàlisi de les seves obres presents en la Col·lecció MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Barcelona Col·lecció MACBA Creative Commons Desitjos i necessitats. Col·lecció MACBA FONS ÀUDIO Francesc Abad
12.11.2013
18 MIN
Català
FONS ÀUDIO #23
Oriol Vilanova
més Informació

Oriol Vilanova treballa amb diversos materials provinents de mercats de les puces: postals, llibres i altres documents que col·lecciona, classifica i recompon per tal de crear nous recorreguts mentals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Col·lecció MACBA Creative Commons FONS ÀUDIO Oriol Vilanova

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista Francesc Torres que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem de la història com a sediment físic i objectual, a través dos treballs: "Memoria fragmentada. 11-S NY Artefactes a l'hangar 17", 2011 i  "Cincuenta lluvias", 1991. I acabem amb una reflexió sobre la instal·lació com a dispositiu de narració que propicia una lectura esfèrica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Francesc Torres instal·lació memòria
09.05.2021
75 MIN
Català
FONS ÀUDIO #50
Francesc Torres
més Informació

Francesc Torres (Barcelona, 1948) és artista, assagista, poeta, col·leccionista i comissari d'exposicions. Vinculat a l'art conceptual des de finals dels seixanta, ha estat a més una figura pionera en l'ús de la instal·lació com a dispositiu artístic i narratiu amb el qual investigar les possibilitats de l'espai expositiu, de l'objecte artístic i de les interaccions que s'estableixen entre el públic i l'obra. La memòria històrica, entesa com a categoria política, ha estat una altra constant en el seu treball. En aquest podcast, Francesc Torres  contextualitza un seguit d'obres seves a la Col·lecció MACBA, alhora que repassa els seus anys a París treballant amb Piotr Kowalski, les seves primeres perfomances als Estats Units, reflexiona sobre les propietats estètico-polítiques de la instal·lació, sobre memòria històrica, col·leccionisme i sobre el paper dels museus.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Creative Commons Francesc Torres instal·lació memòria
Son[i]a #63 Francesc Torres
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58