Son[i]a #425
Vivian Abenshushan

L’escriptora i editora mexicana Vivian Abenshushan entén l’escriptura com un acte col·lectiu, de paraules prestades i en diàleg constant amb altres. Així, el seu treball pren cos de diferents formes, tant en format d’assajos en permanent construcció, com en processos col·laboratius, cooperatives editorials i laboratoris contrapedagògics. Desbordaments del llibre i la pàgina, ancorats en la micropolítica, els feminismes i el pensar escrivint, amb els quals proposa una escriptura de la presència, encossada i amb altres, des d’on practicar altres polítiques del temps, que tensionen les lògiques bàsiques del capital i la tirania de la productivitat.
En aquest pòdcast, Vivian Abenshushan recorre un repertori vital de pràctiques textuals, artefactes literaris, dispositius col·lectius i metodologies del comú que busquen contaminar l’espai hegemònic del literari. Acoblaments i pràctiques experimentals, que esdevenen espais comunals per a donar cabuda a altres polítiques del llenguatge, més sensibles, situades i amigues de la complexitat. En aquests espais, la digressió, les històries a domicili, els fulls solts, la cita, el plagi, el codi obert, la festa, el malestar i les xarxes internacionals funcionen com a actes polítics i dispositius de resistència.
En col·laboració amb:
Aquest podcast conté una sèrie de fragments del llibre de Vivian Abenshushan "Permanente obra negra".
Conversa: Ricardo Cárdenas, Javiera Cádiz i Anna Ramos. Guió i producció sonora: Ricardo Cárdenas. Veus: Valeria Brugnoli, Aitor Matías, Violeta Ospina, Anna Ramos i Karina (Soundly Voice Designer).
programes relacionats
val flores
Prenem uns mates amb val flores i xerrem sobre pedagogia queer, escriptura i microactivismes, sobre la pràctica docent com a pràctica política, sobre el queer com a forma de dissidència capaç d'activar sabers deshetrosexualizants i sobre la necessitat d'articular noves maneres d'habitar i escriure les nostres identitats que derroquin les fronteres del gènere, la raça i la classe.
María Salgado
María Salgado parla sobre poesia low tech, sincretisme, spoken text, escriptura i oralitat, canals ocupats, virtuts del prefix an, drogues, i la tensió productiva entre les frases en ús al carrer i les que estan guardades als llibres.