13.05.2024
76 MIN
Anglès

Son[i]a #401
Marwa Arsanios

descarregar
cronologia
00:01
04:22
13:59
20:02
27:58
42:40
55:35
63:50
71:55
Marwa Arsanios, “Who is Afraid of Ideology? Part IV”, 2022. Captura de video.

Marwa Arsanios, “Who is Afraid of Ideology? Part IV”, 2022. Captura de video.

L’artista, investigadora i cineasta libanesa Marwa Arsanios, realitza una pràctica multidisciplinària propera a moviments i comunitats que habiten la intersecció entre el pensament ecològic, la lluita per la terra i les polítiques feministes. Entenent l’objecte artístic com un conjunt de relacions, el seu treball articula espais de sociabilitat a través d’estratègies i dispositius des dels quals pensar juntes preguntes urgents de la contemporaneïtat. Una metodologia que impregna els seus projectes des dels seus primers dies a 98weeks, l’espai d’artistes auto-organitzat a Beirut que va cofundar amb la seva cosina Mirene Arsanios, fins a la seva sèrie cinematogràfica en curs “Who is Afraid of Ideology?”, en la qual la pel·lícula i el set de filmació mateix són un espai on no només es plasmen polítiques, sinó també es produeixen, s’executen i es transmeten.

En aquest podcast, Marwa Arsanios obre les diverses tàctiques de conversa que conformen els seus modes de treball a l’escletxa entre l’art i l’activisme. Parlem sobre grups de lectura, l’objecte fílmic, la solidaritat com a pràctica i l’ús de l’economia de l’art per a reunir les comunitats i moviments amb els quals està alineada.

Conversa: Anna Ramos. Guió i producció sonora: Albert Tarrats. Veu: Javiera Cadiz.

CC BY-NC-ND 4.0 DEED. Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional
Son[i]a activisme cine Conversa Creative Commons Líban Marwa Arsanios moviments socials solidaritat
programes relacionats
3 destacats
27.07.2018
43 MIN
Anglès
Son[i]a #268
Jodi Dean
més Informació

Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals, sobre Not an alternative i Liberate Tate com exemples d'un activisme sostenible practicat des dels museus, sobre desitjos, entusiasme i confiança i sobre les emocions capturades a l'interior de les xarxes socials.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #els 10 podcasts més escoltats de 2018 Capitalisme comunicatiu Creative Commons Jodi Dean neoliberalisme Re-Imagine Europe sindicalisme
13.12.2023
82 MIN
Anglès
Son[i]a #387
Haig Aivazian
més Informació

A través de xerrades, performances, vídeos, dibuixos, instal·lacions i escultures, les obres multifacètiques de Haig Aivazian entrellacen el personal i el geopolític, així com micro- i macro-narratives. Les seves peces descobreixen –o potser fins i tot fabriquen– fils complexos, línies de temps i xarxes visuals amb múltiples capes de significat i ambigüitat. Aquestes històries pretenen desconcertar, revelar connexions intangibles i evocar una sensació de fricció fantasmal entre idees en conflicte. En aquest podcast, parlem amb Haig Aivazian sobre contrapropaganda, esports, talls de llum, Palestina, fugitivitat i el que ell anomena “els abocadors de la democràcia”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
30.05.2017
15 MIN
Anglès
FONS ÀUDIO #48
Akram Zaatari
més Informació

A FONS ÀUDIO #48, Akram Zaatari contextualitza "Nature morte", obra a la Col·lecció MACBA. Aquesta pel·lícula es va produir per a l’exposició Les "Inquiets - 5 artistes sous la pression de la guerre", centrada en la guerra a l’Orient Mitjà i les seves representacions i es va exposar al Centro Georges Pompidou de París el 2008.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Akram Zaatari Creative Commons FONS ÀUDIO
Son[i]a #401 Marwa Arsanios
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58