15.04.2024
87 MIN
Anglès

Son[i]a #397
Open-weather

descarregar
cronologia
00:00
01:56
06:25
17:46
26:20
35:58
41:45
44:23
47:52
59:01
67:20
77:20
82:28
Sasha Engelmann and Sophie Dyer during a workshop with the RWM Working Group

Sophie Dyer i Sasha Engelmann durant el taller Open-weather

La investigadora i dissenyadora Sophie Dyer i la geògrafa creativa Sasha Englemann codirigeixen open-weather, un experiment col·lectiu sobre la descodificació de transmissions meteorològiques per satèl·lit a través de ràdio amateur i tàctiques feministes de detecció.

Situades dins d’una ecologia de pràctiques rica i diversa en la intersecció de la tecnologia casolana, la pedagogia i l’art, open-weather elaboren peces, tallers i guies pràctiques, on els principis feministes són tan importants com els tecnicismes sobre antenes, programes i ordinadors portàtils. Un enfocament feminista per a detectar i llegir imatges de satel·lits que inscriu els nostres cossos en una alternativa sorollosa a les representacions dominants de la Terra i el medi ambient, al mateix temps que qüestiona les idees del clima més enllà del meteorològic.

En aquest podcast a dues veus, la narració especulativa s’entrellaça amb transmissions imperfectes de satel·lits meteorològics en un diàleg contaminat per les metapràctiques feministes que travessen les operacions col·lectives de la Sophie i la Sasha. Juntes, parlen sobre els satèl·lits de la NOAA, construeixen aliances i coneixements sobre el clima, s’entrevisten ocasionalment com a amigues i ens guien a través de la generosa xarxa de pensadores feministes que informen la seva pràctica.

Aquest podcast és part de Noves Perspectives per a l'Acció. Un projecte de Re-Imagine Europe, co-financiat per la Unió Europea. Co-produït per Sonic Acts.

 

Conversa: Albert Tarrats i Anna Ramos. Guió i producción sonora: Albert Tarrats. Veu: Javiera Cadiz. Sons: enregistraments d'escàner WDR. Imatge: Gemma Planell.

CC BY-NC-ND 4.0 DEED. Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional

programes relacionats
4 destacats
09.09.2020
102 MIN
Anglès
Son[i]a #317
Reni Hofmüller
més Informació

Als anys noranta, n’hi havia prou amb vint minuts perquè les autoritats locals de Graz (Àustria) detectessin i neutralitzessin qualsevol transmissor de ràdio il·legal. En aquell temps, Reni Hoffmüller formava part d'un grup d'activistes que ocupava l'espai electromagnètic amb emissions pirates, emeses cada diumenge des de les muntanyes que envolten la ciutat. Després de breus sessions de 18 minuts, l'equip de Radio Dauerwelle recollia el seu material per a fugir a temps, instants abans que arribessin les autoritats. En aquest podcast, Hoffmüler comparteix la seva passió per la ràdio, així com la seva obsessió per desmuntar l'invisible, en un generós viatge en el temps dels anys 80 fins al dia d'avui, a través de la seva involucració en primera persona a les discussions feministes des dels new media. A la nostra conversa es colen per totes les escletxes la seva militància open source, el fer en comunitat, l'encreuament desacomplexat de disciplines, i la seva dèria per les ones electromagnètiques i les bicicletes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M art sonor Elevate Festival Els més escoltats - Setembre 2020 feminisme ràdio radio pirata Re-Imagine Europe Reni Hofmüller so
16.02.2023
112 MIN
Anglès
Son[i]a #366
Antye Greie (AGF)
més Informació

Antye Greie és una poeta, activista, artista sonora, escultora de so i comissària, nascuda a Alemanya Oriental i establerta fa més de quinze anys a Hailuoto, una illa molt al nord de Finlàndia. En aquest podcast, parlem amb Antye Greie sobre llenguatge, so i cos. En la cruïlla d’aquestes tres idees, apareix la veu, les seves múltiples ressonàncies i diferents maneres d'introduir les veus d'altres des del seu propi treball i espai de visibilitat. Pel camí, recorrem la seva trajectòria i metodologia, des de la desconstrucció de textos a la posada en pràctica d’allò que ella anomena “tecnologies sonores feministes”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a dones productores Europa de l'Est feminisme Re-Imagine Europe so veu
28.01.2022
51 MIN
Anglès
Son[i]a #344
Femke Snelting
més Informació

Possible Bodies és un projecte de recerca col·laboratiu liderat per Jara Rocha i Femke Snelting que té com a objectiu qüestionar i problematitzar la manera en què els cossos es formulen, conceben i representen a través de diferents tecnologies 3D, com el modelatge, el tracking i l'escaneig. La seva recerca de crítica afirmativa assenyala com aquestes tècniques acaben implementant i fins i tot amplificant una sèrie de prejudicis sobre raça, gènere, classe, edat i capacitat que, lluny de ser circumstancials, estan directament entreteixides al codi font de tota mena d'aplicacions de la indústria. Parlem amb Femke Snelting sobre encarnacions, optimització, desastres 3D, el possible, el probable, interfícies paramètriques, estàndards oberts i recerca d'acció desobedient.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a algoritmes cos Creative Commons DIWO Femke Snelting Jara Rocha naturacultura
15.12.2022
59 MIN
Anglès
Son[i]a #362
Nicole L'Huillier
més Informació

L'artista xilena Nicole L'Huillier enuncia la seva pràctica des de l'antidisciplina, una pràctica que se situa en les vores, generant un espai liminal i sensorial en el qual categories com l’arquitectura, la ciència, la música i el so tendeixen a enfonsar-se i entrellaçar-se. Pensant-se des del seu sud natal, Nicole reivindica la necessitat d'atendre múltiples lògiques simultàniament i abraça el mestissatge, com una manera de ser i estar, plena de riquesa, complexitat i contradiccions. En aquest podcast obrim els processos, metodologies i rituals col·lectius de Nicole L'Huillier, en conversa amb velles conegudes –Gloria Anzaldúa, Silvia Rivera Cusicanqui, Gabriela Mistral, AM Kanngiesser…– i desconegudes. Les seves paraules-membrana ens acaricien i ens sacsegen. Sons, vibracions, ressonàncies, estructures i altres múltiples transduccions sensorials, ens conviden a confabular, entre xiuxiuejos, altres maneres de ser i estar encarnades i des de la col·lectivitat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a desaprendre DIWO Nicole L'Huillier so + tecnologia Sonic Acts
Son[i]a #397 Open-weather
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58