20.02.2024
80 MIN
Anglès

Son[i]a #393
Kathrin Böhm

descarregar
cronologia
00:01
05:54
09:21
14:03
23:12
25:18
27:53
39:01
43:24
45:01
48:05
58:20
60:16
61:44
64:25
67:55
70:24
75:28
77:02
Son[i]a #393

Image: Kathrin Böhm, "Compost", 2021

La pràctica de Kathrin Böhm (Höfen, 1969) s’ha desplegat al llarg de diverses dècades en un diàleg constant amb altres i en múltiples direccions, entenent el seu espai d’acció sempre des del social alhora que situant-se molt conscientment en els marges del mercat de l’art i del cub blanc, amb la finalitat d’assajar altres maneres d’entendre l’economia i la relacionalitat. Amb tendència a pensar des del comunal i el pràctic, Kathrin ha focalitzat molt d’esforç en la (co)producció de formes organitzacionals diverses, que des de diferents fronts i estratègies, han posat qüestions com la utilitat i els usos de l’art al centre de la taula. Una llarga llista d’iniciatives, comunitats i fins i tot empreses que, sota noms i constel·lacions –com Myvillages, Company Drinks, Centre for Plausible Economies, entre molts més–, proposen experiments relacionals i aprenentatges compartits i que passen per entendre la cultura com una pràctica quotidiana, que es troba en tots els racons.

En aquest podcast, obrim un glossari de conceptes que imprimeixen i deixen empremta en les múltiples constel·lacions i projectes col·lectius de Kathrin Böhm. Des de la mateixa noció de compost, que ha provocat un gir en la seva manera de treballar i de relacionar-se amb el seu arxiu material en els darrers anys, fins a la revisió de la pròpia idea d’economia que, via Kathrine Gibson, ens ajuda albirar espais de producció de valor, ocults a simple vista. Estratègies i maneres de fer que ens porten a posar matisos i problematitzar altres formes d’entendre les pràctiques socials i/o participatives, o fins i tot a llegir críticament la idea de comunitat.

Conversa: pantea i Anna Ramos. Guió i producció sonora: pantea i Anna Ramos. Veu: Hiuwai Chu.

 

Sons: Grup de treball de RWM, de la lliberia col·lectiva "Sons corporals".

Son[i]a #8M comunitat condicions de treball creació colectiva Creative Commons DIWO
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats
30.08.2022
82 MIN
Anglès
Son[i]a #356
Eva Rowson
més Informació

La comissària, artista i gestora cultural Eva Rowson parla sobre les seves primeres experiències d'hospitalitat i d'aprenentatge col·lectiu com Open School East, el valor del treball poc carismàtic, organitzar festes amb Andrea Francke, els ensenyaments vitals d'un croissant i com la millor teoria sorgeix de la pràctica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons DIWO Eva Rowson hospitalitat infraestructura pedagogia radical
14.09.2022
102 MIN
Anglès
Son[i]a #357
Andrea Francke
més Informació

Parlem amb l'artista Andrea Francke sobre el seu interès en les infraestructures i els projectes participatius. La inclusió, l’hospitalitat i els ressons del projecte colonial apareixen a la conversa. L’Andrea va desfent la idea de fracàs mentre reflexiona sobre els desafiaments que comporta l'elaboració de polítiques i marcs legals institucionals. Parlem també de categories d'art importades, de treballs invisibles i de la idea de caritat com un carreró sense sortida.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Andrea Francke creació colectiva Creative Commons DIWO Eva Rowson hospitalitat infraestructura pedagogia pràctiques participatives
10.09.2021
85 MIN
Anglès
Son[i]a #337
Raw Material Company
més Informació

Raw Material Company és un espai independent i col·laboratiu per al desenvolupament del pensament crític des de la pràctica artística amb base a Dakar, al Senegal. En aquesta conversa, Marie Hélène Pereira i Fatima Bintou Rassoul Sy, dues peces clau de Raw Material Company, proposen una pràctica feminista i decolonial situada, que s'ocupa més del fer que de l'enunciar i categoritzar. Comparteixen aquí algunes de les experiències i estratègies que han desenvolupat per a construir formes diverses de diàleg i esquivar les tensions i constriccions ideològiques i econòmiques imposades a través de les lògiques encara colonials de l'anomenat Nord global.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #393 Kathrin Böhm
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58