18.01.2024
82 MIN
Castellà

Son[i]a #391
Carlos Motta

descarregar
cronologia
00:01
06:36
10:30
15:01
19:55
25:12
27:32
36:38
40:14
41:19
44:18
51:32
61:14
72:30
79:13
Son[i]a #391

Imatge: Carlos Motta, "Legacy", 2019, cortesia de l'artista i de Mor Charpentier Gallery

Carlos Motta (Bogotà, 1978) entén les seves recerques com un espai potencial d’enunciació des del qual actuar com a contrapès a les narratives dominants en un gest afirmatiu per a reconèixer grups socials, identitats i comunitats, la veu de les quals ha estat suprimida pel poder colonial dominant. A través d’una pràctica multidisciplinària radical, la seva rúbrica es desdibuixa en l’ús de múltiples mitjans, des del vídeo, la instal·lació, l’escultura, la performance o el dibuix sobre paper. I al mateix temps, posa el focus en la trobada amb altres, amb treballs que aborden el coral, des de l’oralitat, el documental, el comissariat i l’organització de programes públics i simposis. Espais divergents que evadeixen la mirada neutra i que es despleguen tant des de la poètica de la narrativa com des de posicionaments ideològics clarament definits, amb la intenció de desplegar nous arxius alternatius que posen en valor el coneixement situat i encarnat.

En aquest podcast, parlem amb Carlos Motta sobre art, política, mercat i condicions de treball. Per la seva resistència obstinada a definir-se dins d’un estil i/o mitjà específics, escoltem com entra (i surt) del llegat de l’art conceptual. I des del que ell mateix defineix com “un desig sociològic d’entendre”, actualitzem les estratègies del tercer cinema llatinoamericà i el cinéma vérité europeu a través de la seva pràctica, dispositius relacionals i formes esteses de pensar i performar nous arxius.

Conversa: Ricardo Cárdenas, Txe Roimeser i Anna Ramos. Guió: Ricardo Cárdenas. Producció sonora: Violeta Ospina. Veu: Violeta Ospina. So: Grup de treball de RWM, de la llibreria d'Ina GRM.>

Son[i]a Carlos Motta condicions de treball Creative Commons dissidència sexual oralitat VIH
programes relacionats
3 destacats
17.09.2021
23 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #52
Cabello/Carceller
més Informació

A FONS ÀUDIO 52 el col·lectiu d'artistes Cabello/Carceller ens parlen sobre les seves dues obres presents a la Col·lecció MACBA: “Ya no me importa tu mirada, feb-94” i “A/O (Caso Céspedes), julio 2009-julio 2010”. I a través d'elles reflexionen sobre identitats diluïdes, sobre les possibilitats diverses dels gèneres i sobre la necessitat de crear noves representacions que desestabilitzin els patrons tradicionals amb els quals funcionen les nostres mirades.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Cabello/Carceller Col·lecció MACBA col·lectiu Creative Commons dissidència sexual feminisme queer
26.06.2023
57 MIN
Castellà
Son[i]a #376
Yaneth Valencia
més Informació

Yaneth Valencia és lideresa, activista, mare, poeta i la promotora comunitària de Lila Mujer. Espai polític d'acompanyament, creació col·lectiva i afirmació de la vida de dones negres amb VIH, Lila Mujer va arrencar l’any 2003 a Cali, Colòmbia, als barris populars "del puente para acá Juanchito". En aquest podcast, parlem amb Yaneth Valencia sobre els encreuaments entre vulnerabilitats que afecten les dones negres amb VIH a Colòmbia, vinculant el racisme a la falta d'un sistema de salut públic i analitzant la relació entre el virus i les violències patriarcals, que s'aguditzen amb la guerra i el desplaçament forçat de les poblacions negres i indígenes dels seus territoris.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme Creative Commons VIH Yaneth Valencia

Conversem amb Lucía Piedra Galarraga, Diego Falconí Travez i Karo Moret del Grup de pensament, pràctiques i activismes afro/negres sobre altars, ekekos, nefands, Santa Bàrbara i les Siameses de Valdivia. De la seva mà, analitzem les polítiques del cabell, el sucre com a producte estrella de les rutes del Carib, i la destresa de la cendra per a evidenciar l'extermini de les antigues comunitats sodomites andines.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altars antirracisme Creative Commons Diego Falconí Travez dissidència sexual Karo Moret Oyèrónké Oyèwùmi
Son[i]a #391 Carlos Motta
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58