Son[i]a #383
Troy Vettese
![Son[i]a #383](https://img.macba.cat/wp-content/uploads/2024/03/captura-de-pantalla-2023-10-03-a-les-16.18.47-1280x697.png)
Troy Vettese és historiador mediambiental, investigador i escriptor. Els seus textos publicats en revistes com Bookforum, New Left Review, The Guardian, Jacobin, n+1 i Salvage plantegen la necessitat de desarmar el món que hem creat per tal de permetre que el sistema terrestre sigui més estable, i ho fa entrecreuant sabers provinents de l’economia ambiental, els estudis animals, l’anàlisi crítica del sistema neoliberal i la història de l’energia. “Socialisme de mig planeta”, el llibre escrit al costat de Drew Pendergrass, reactiva l’imaginari de l’esquerra i dels moviments ecologistes delineant estratègies possibles per a defensar la vida al planeta.
En aquest podcast conversem amb Troy Vettese sobre veganisme, ecologia, i geoenginyeria. Parlem sobre neoliberalisme i crisi mediambiental. Ens acostem a experiències passades de socialistes vegans i entenem la urgència d’incloure els drets dels animals en el pensament radical. Rondem també la tensió existent entre la natura i el mercat, assumint la impossibilitat d’enfrontar-nos a la crisi climàtica des de tecno-solucions ecomodernistes. Troy Vettese ens parla del golf, dels ocells i de la ficció, aquesta última com un espai necessari per a imaginar futurs: una literatura des de la qual pensar planificant i delinear nous horitzons.
Conversa: Roc Jiménez de Cisneros i Anna Ramos. Guió: Verónica Lahitte. Producció sonora: Violeta Ospina. Veu: Javiera Cádiz. Sons: Jonáš Gruska i Dave Phillips.
programes relacionats
José Luis Espejo
Jodi Dean
Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals, sobre Not an alternative i Liberate Tate com exemples d'un activisme sostenible practicat des dels museus, sobre desitjos, entusiasme i confiança i sobre les emocions capturades a l'interior de les xarxes socials.