08.08.2023
16 MIN
Castellà

Son[i]a #376. Yaneth Valencia.
Escenes eliminades

descarregar
cronologia
00:01
06:33
07:24
09:50
10:29
11:01
12:21
Son[i]a #376. Yaneth Valencia.

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la lideressa, activista, mare, poeta i promotora comunitària de Lila Mujer Yaneth Valencia, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Conversem sobre viure (i sobreviure) amb l’estigma del VIH i sobre reinventar-se la vida. Parlem també de la dignitat que ofereix l’economia solidària, la necessitat d’aliances de tu a tu i d’alçar la veu per reclamar els teus drets.

Conversa: Violeta Ospina, Lina Vanesa López Ortiz i Anna Ramos. Producció sonora: Violeta Ospina y André Chêdas. Imatge: Teresa Tejada.

Extra antirracisme Creative Commons crisi de la SIDA Escenes eliminades Yaneth Valencia
material addicional
1 resultats
programes relacionats
2 destacats

Conversem amb Lucía Piedra Galarraga, Diego Falconí Travez i Karo Moret del Grup de pensament, pràctiques i activismes afro/negres sobre altars, ekekos, nefands, Santa Bàrbara i les Siameses de Valdivia. De la seva mà, analitzem les polítiques del cabell, el sucre com a producte estrella de les rutes del Carib, i la destresa de la cendra per a evidenciar l'extermini de les antigues comunitats sodomites andines.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altars antirracisme Creative Commons Diego Falconí Travez dissidència sexual Karo Moret Oyèrónké Oyèwùmi
26.06.2023
57 MIN
Castellà
Son[i]a #376
Yaneth Valencia
més Informació

Yaneth Valencia és lideresa, activista, mare, poeta i la promotora comunitària de Lila Mujer. Espai polític d'acompanyament, creació col·lectiva i afirmació de la vida de dones negres amb VIH, Lila Mujer va arrencar l’any 2003 a Cali, Colòmbia, als barris populars "del puente para acá Juanchito". En aquest podcast, parlem amb Yaneth Valencia sobre els encreuaments entre vulnerabilitats que afecten les dones negres amb VIH a Colòmbia, vinculant el racisme a la falta d'un sistema de salut públic i analitzant la relació entre el virus i les violències patriarcals, que s'aguditzen amb la guerra i el desplaçament forçat de les poblacions negres i indígenes dels seus territoris.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme Creative Commons VIH Yaneth Valencia
Son[i]a #376. Yaneth Valencia. Escenes eliminades
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58