16.03.2023
67 MIN
Anglès

Son[i]a #368
Anthea Caddy

descarregar
cronologia
00:01
03:30
15:38
17:38
25:48
37:18
42:07
50:44
59:54
64:36
Son[i]a #368

Anthea Caddy és una violoncel·lista experimental i artista sonora nascuda a Tasmània i establerta a Berlín que explora la propagació de l’energia del so a través de pràctiques espacials que emfatitzen els fenòmens físics i sonors. Actualment és candidata a doctorat sota la tutela de Douglas Kahn. Té experiència en media art i improvisació electroacústica, i el seu treball expandeix constantment el cos vibratori del violoncel fins a múltiples sistemes d’amplificació que aprofiten i projecten l’energia del so.

En els darrers anys, Anthea s’ha centrat en una recerca a llarg termini sobre la projecció de so a gran escala. Un projecte que la va dur a desenvolupar un conjunt d’altaveus parabòlics en col·laboració amb l’artista i dissenyador Miodrag Gladović i Spatial Media Art Labs a Rotterdam. Mitjançant la projecció de feixos de so de fins a 3 km de llarg i 60 cm de circumferència, aquesta tecnologia amplia els límits dels espais habituals d’instal·lació i actuació, expandint així les possibilitats sonores de cossos arquitectònics reverberants i entorns a l’aire lliure.

En aquest podcast, Anthea Caddy ens guia a través del seu viatge des de tocar el violoncel en bandes de rock quan era adolescent fins a la seva recerca en curs sobre la propagació d’energia. Caddy obre la seva recerca sobre altaveus direccionals i les experiències recopilades al llarg de múltiples iteracions i proves amb els altaveus parabòlics, ens parla sobre la documentació i transmet les dificultats d’abordar la performance de so a gran escala.

Cites sonores

00:00 “Projections #3_2”. Documentació de la sèrie Long Throw d’Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.
01:32 “Projections #3_2”.  Documentació de la sèrie Long Throw d’Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.
15’08 Performance a Oude Kerk, Amsterdam.  Documentació de la sèrie “Silence” d’Anthea Caddy, per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022. 
41’09 “Projections #3_1”.  Documentació de la sèrie Long Throw d’Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.

<p>Coproduït per Sonic Acts. Imatge cortesia de Lucas van der Velden, protoprip de paràbola al maleter d'un cotxe. Setembre 2019, Zagreb.</p>

<p>Conversa: Anna Ramos. Guió i producció sonora: Albert Tarrats. Veu: Roc Jiménez de Cisneros. Sons: enregistraments a càrrec de BJ Nielsen de divereses instal·lacions d'Anthea Caddy.</p>
2023. Tots els drets reservats. © dels temes de l'artista i/o dels segells discogràfics.
Son[i]a Anthea Caddy dones productores so + tecnologia Sonic Acts
material addicional
1 resultats
programes relacionats
2 destacats
04.05.2023
24 MIN
Anglès
Son[i]a #368. Anthea Caddy
Deleted Scenes
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista sonora i cellista experimental Anthea Caddy, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Ampliem la nostra conversa al diàleg entre la seva pràctica i la ciència i l'acadèmia. També parlem d'infrasons, dades d'ona llarga, miralls, reflexions, l'inaprensible i la negociació amb l'entorn i l'espai.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Anthea Caddy Creative Commons dones productores so + tecnologia Sonic Acts
29.11.2022
96 MIN
Anglès
Son[i]a #361
Edwin van der Heide
més Informació

L'artista, compositor i investigador Edwin van der Heide expandeix el llenguatge musical a través de múltiples disciplines. Les seves instal·lacions, sovint específicament concebudes per a un lloc i altament immersives, no sols ocupen espai: són una recerca molt deliberada del propi espai i de les seves possibilitats com a mitjà i material artístic. Les peces de l’Edwin creen espai, modificant els seus límits reals i percebuts. Fan que l'espai sigui present, aparent i fins i tot tangible. En aquest podcast, parlem amb Edwin van der Heide sobre art en l'espai públic, la pressió de l'aire, sons sota l'aigua, altaveus, xarxes, experiències espacials estranyes i fenomenologia sonora.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a aigua art sonor Edwin van der Heide so + tecnologia
Son[i]a #368 Anthea Caddy
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58