03.11.2022
86 MIN
Castellà

Son[i]a #360
Andrea Soto Calderón

descarregar
cronologia
00:01
10:21
11:47
12:53
14:59
22:48
23:51
26:56
35:47
37:08
46:00
52:31
60:48
69:19
75:33
79:31
84:40
Son[i]a #360

Andrea Soto Calderón és doctora en filosofia, escriptora i docent nascuda a Xile i establerta a Barcelona. Ha escrit nombrosos articles de filosofia, art i pensament i els llibres “Le travail des images” amb Jacques Rancière, “La performatividad de las imágenes” i “Imaginación material”, publicat per Materiales Pesados. El seu treball desenvolupa un llarg i profund recorregut que investiga com funcionen les imatges i els problemes de la tècnica. Recerques que es generen sempre de manera dialògica, recollint els fils d’experiències i diàlegs que sorgeixen tant de converses i assemblees, com de classes i laboratoris. La seva pràctica inaparent li obre la possibilitat de pensar les potències i els poders crítics de les imatges entre imatges. Des de 2017 impulsa al costat de Valentín Roma La Performatividad de las Imágenes, un espai de recerca a La Virreina, Centre de la Imatge, amb la intenció d’obrir imatges per tal de generar pensament.

En aquest podcast, parlem amb Andrea Soto Calderón sobre imatges i poder, sobre imaginació material, desig i oikonomia. En aquest caminar i descalçar el peu sobre el terra, se’ns apareixen arquitectures menors i revolucions silencioses. Parlem també sobre plantejar una altra geometria de la política, deixant a una banda les categories fonamentals del pensament com fixar, establir i fonamentar per a recórrer nocions indecidibles que són i no són alhora. Seguint aquesta pista, l’Andrea ens proposa desplaçar la idea d’estratègia per a pensar en maneres de fer i aprofundeix en la noció d’esdeveniment com alguna cosa que no es pot planificar, però que es pot treballar. D’aquesta manera assenyala que no hi ha transformació sense procés i ens alerta que el problema no és tant el que ens enganya, sinó el que ens sedueix.

Conversa: Verónica Lahitte i Anna Ramos. Edició: Verónica Lahitte. Producció sonora: Albert Tarrats. Veu: Verónica Lahitte. Imatge: Paula Artés.
Son[i]a Creative Commons filosofia imaginació política infraestructura
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats
14.09.2022
102 MIN
Anglès
Son[i]a #357
Andrea Francke
més Informació

Parlem amb l'artista Andrea Francke sobre el seu interès en les infraestructures i els projectes participatius. La inclusió, l’hospitalitat i els ressons del projecte colonial apareixen a la conversa. L’Andrea va desfent la idea de fracàs mentre reflexiona sobre els desafiaments que comporta l'elaboració de polítiques i marcs legals institucionals. Parlem també de categories d'art importades, de treballs invisibles i de la idea de caritat com un carreró sense sortida.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Andrea Francke creació colectiva Creative Commons DIWO Eva Rowson hospitalitat infraestructura pedagogia pràctiques participatives
18.06.2018
47 MIN
Castellà
Son[i]a #263
Emilio Santiago Muiño
més Informació

Emilio Santiago Muiño parla sobre horts en museus, moviments socials i polítiques públiques, ecofascismes, acceleració, decreixement i sobre com un horitzó d'utopies més humils pot significar a llarg termini una manera de tornar a casa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Canvi climàtic Creative Commons decreixement Emilio Santiago Muiño imaginació política neoliberalisme
25.04.2022
78 MIN
Castellà
Son[i]a #351
Marina Garcés
més Informació

Parlem amb la filòsofa, escriptora i docent Marina Garcés sobre educació i coneixement, sobre el futur i la matèria primera del temps. Ens aturem a considerar com comparèixer i pensar amb els altres en un present en el qual és imprescindible implicar-se. Parlem de la trobada entre desiguals i la possibilitat que l’estranyesa es converteixi en vincle. Aprofundim també en la lògica del naufragi o el campi qui pugui i les derives que han pres les paraules desobediència i llibertat. És per això que la Marina subratlla la importància de compondre aliances, més que pensar des del reduccionisme de la unitat, mentre ens convida a imaginar com teixir mons que s’estan desintegrant.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a + escoltats 1er semestre 2022 Creative Commons educació Marina Garcés pedagogia pedagogia radical
Son[i]a #360 Andrea Soto Calderón
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58