02.02.2022
58 MIN
Castellà

Son[i]a #345
Clàudia Pagès

descarregar
cronologia
00:01
02:35
04:30
05:18
07:22
16:29
22:10
25:56
27:32
32:35
38:47
43:00
48:50
51:45
Son[i]a #345

El treball de l’artista Clàudia Pagès (Barcelona, 1990) es desplega i es contreu en múltiples formes. En els seus processos, paraula, cos i moviment circulen en múltiples direccions, traçant una complexa xarxa lingüística de micronarratives, que passen per l’escolta crítica de l’entorn immediat i el seu registre, a través d’una escriptura tenaç. Així, segons el moment vital i les circumstàncies, la seva pràctica pot prendre cos textual, performativa i/o objectual, en una pura pulsió vital de contenir i capturar el dispers mapa d’hàbits, recorreguts, relacions i converses que compon el nostre dia a dia. A través de la seva mirada aguda i penetrant, els sistemes de distribució, circulació i consum, prenen especial protagonisme i mostren la violència sistèmica de l’economia capitalista amb totes les seves arestes i escantells.

En aquest podcast, obrim la caixa de trucs i eines de Clàudia Pagès. La repetició, els “zoom ins”, el desplaçament (físic i metafòric) i la traducció apareixen com algunes de les seves principals estratègies; mentre que cantar, compondre i ballar s’articulen com a desig i pur espai d’experimentació i possibilitat. Escriptura, materialitat, oralitat, ritme, moviment… tot passa pel cos, i al seu torn, ha de cabre en una maleta.

Llista de temes citats
02:35 
“Vas marxar”
11:58 “Gerundi circular” (fragment)
14:43 “Gerundi circular” (fragment)
17:25 “Arrela’t, nena, arrela’t” en directe (fragment)
25:57 “Arrela’t, nena, arrela’t” en directe (fragment repetit)
32:35 “Ja és setembre (castellano)” de “Rates i cuques” (fragment)
40:31 “Calor d’estiu (castellà)” de “Rates i cuques” (fragment)
48:50 “Baixants” (fragment)
51:45 “Baixants” (fragment)
57:07 “Baixants” (fragment)

Conversa: Ricardo Cárdenas, Albert Tarrats i Anna Ramos. Edició: Ricardo Cárdenas. Producció: Albert Tarrats i Anna Ramos. Música: Clàudia Pagès.
Música cortesia de Clàudia Pagès.

2022. Tots els drets reservats. © dels temes dels artistes i/o dels segells discogràfics.
Son[i]a Clàudia Pagès coreografia escriptura poesia queer
material addicional
1 resultats
programes relacionats
4 destacats
27.07.2022
8 MIN
Castellà
Son[i]a #345. Clàudia Pagès
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista i escriptora Clàudia Pagès, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem d'habitar i escriure en diferents llengües, del fràgil equilibri entre la precisió i els artefactes, de l'spanglish i de lluitar pels castellanismes. Obrim també les lectures compartides com a estratègia per pensar juntes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Clàudia Pagès Creative Commons DIWO escriptura queer traducció
02.03.2022
86 MIN
Castellà
Son[i]a #348
Marc Vives
més Informació

No és que el treball de Marc Vives esquivi categories o definicions concises, que també. És que és més aviat un art d'esquivar pròpiament dit, un exercici tenaç i obstinat d'eludir límits i formalitzacions clares. Un art generatiu i de sistemes, una alquímia de la proximitat o una mena de cartomància que té com a objecte d'estudi les relacions socials i les trames interpersonals, i que tendeix a posar en tensió tant les lògiques del cub blanc, com les de la gestió cultural, una cosa damunt de l'altra, tot alhora. En aquest podcast parlem amb Marc Vives de nedar, de nervis, de terres que es despinten i d'estratègies per a eludir la comoditat i acostar-se al risc i al buit en un entorn habitualment tan segur com l'art.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a condicions de treball cos Marc Vives veu
31.03.2022
114 MIN
Castellà
Son[i]a #350
Jara Rocha
més Informació

La pràctica de lx investigadorx i activista Jara Rocha s'ocupa de mediar i posar en circulació les condicions de producció de sentit i materials de possibilitat. Amigx de la complexitat i amb una sensibilitat transfeminista com a punt de partida, Jara indaga en les desigualtats i clarobscurs del repartiment del tecnològic, assenyalant les polítiques i estètiques inscrites en les infraestructures i com el poder s'organitza, es fa visible alhora que inaccessible.  Pur exercici d'imaginació política i dissidència situades que ens porta de revisar les tecnologies de la reproducció a les pedagogies crítiques en estructures formals, no-formals i informals, passant pel tecnocolonialisme i el turbocapitalisme. Sense deixar d'atendre en cap moment el global i el molt proper: de les cadenes globals de cures, fins a la precarització, la invisibilització i la deslocalització del treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
30.10.2017
57 MIN
Castellà
Son[i]a #247
María Salgado
més Informació

María Salgado parla sobre poesia low tech, sincretisme, spoken text, escriptura i oralitat, canals ocupats, virtuts del prefix an, drogues, i la tensió productiva entre les frases en ús al carrer i les que estan guardades als llibres.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons Els més escoltats del nostre arxiu escriptura IDIORÍTMIES Lucrecia Dalt María Salgado oralitat poesia
Son[i]a #345 Clàudia Pagès
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58