28.01.2022
51 MIN
Anglès

Son[i]a #344
Femke Snelting

descarregar
cronologia
00:01
00:30
02:30
08:55
10:55
13:30
15:20
21:25
24:45
27:21
31:55
36:12
47:35
Son[i]a #344

Possible Bodies és un projecte de recerca col·laboratiu liderat per Jara Rocha i Femke Snelting que té com a objectiu qüestionar i problematitzar la manera en què els cossos es formulen, conceben i representen a través de diferents tecnologies 3D, com el modelatge, el tracking i l’escaneig. La seva recerca de crítica afirmativa assenyala com aquestes tècniques acaben implementant i fins i tot amplificant una sèrie de prejudicis sobre raça, gènere, classe, edat i capacitat que, lluny de ser circumstancials, estan directament entreteixides al codi font de tota mena d’aplicacions de la indústria. Snelting, Rocha i les seves col·laboradores recopilen i documenten instàncies d’aquests problemes, com una manera de pensar sobre les seves arrels i implicacions, però també per a dur a terme el que elles anomenen bug reports, o informes d’errors. Com diu la Femke, no es tracta de fer que els algoritmes siguin justos, es tracta de canviar els sistemes que fan possible que aquests algoritmes funcionin.

Parlem amb Femke Snelting sobre encarnacions, optimització, desastres 3D, el possible, el probable, interfícies paramètriques, estàndards oberts i recerca d’acció desobedient.

Conversa: Roc Jiménez de Cisneros i Anna Ramos. Edició i producció: Roc Jiménez de Cisneros. Veu: Hiuwai Chu. Sonido: xxx.
Son[i]a algoritmes cos Creative Commons DIWO Femke Snelting Jara Rocha naturacultura
programes relacionats
5 destacats
15.04.2024
87 MIN
Anglès
Son[i]a #397
Open-weather
més Informació

En aquest podcast a dues veus, la investigadora i dissenyadora Sophie Dyer i la geògrafa creativa Sasha Englemann entrellacen una narració especulativa amb transmissions imperfectes de satel·lits meteorològics en un diàleg contaminat per les metapràctiques feministes que travessen les sves operacions col·lectives. Juntes, parlen sobre els satèl·lits de la NOAA, construeixen aliances i coneixements sobre el clima, s'entrevisten ocasionalment com a amigues i ens guien a través de la generosa xarxa de pensadores feministes que informen la seva pràctica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
19.05.2022
59 MIN
Castellà
Son[i]a #350. Jara Rocha
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb lx investigadorx i activista Jara Rocha que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem de la recerca com a pràctica interdependent i reclamem la complexitat. Pel camí, especulem sobre formes de computació no coercitives i ens aturem en alguns casos d'estudi del projecto col·laboratiu Possible Bodies i el seu spin off, Underground Division.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Femke Snelting Jara Rocha queer
31.03.2022
114 MIN
Castellà
Son[i]a #350
Jara Rocha
més Informació

La pràctica de lx investigadorx i activista Jara Rocha s'ocupa de mediar i posar en circulació les condicions de producció de sentit i materials de possibilitat. Amigx de la complexitat i amb una sensibilitat transfeminista com a punt de partida, Jara indaga en les desigualtats i clarobscurs del repartiment del tecnològic, assenyalant les polítiques i estètiques inscrites en les infraestructures i com el poder s'organitza, es fa visible alhora que inaccessible.  Pur exercici d'imaginació política i dissidència situades que ens porta de revisar les tecnologies de la reproducció a les pedagogies crítiques en estructures formals, no-formals i informals, passant pel tecnocolonialisme i el turbocapitalisme. Sense deixar d'atendre en cap moment el global i el molt proper: de les cadenes globals de cures, fins a la precarització, la invisibilització i la deslocalització del treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
05.04.2017
42 MIN
Anglès
Son[i]a #238
Zach Blas
més Informació

Zach Blas parla sobre plagi utòpic, biomètrica, patrons de vida, moments impensables, sobre identitat, opacitat, paranodes, sobre l'especulació entesa com a utilitat i sobre com concebre, avui, alternatives sensuals al micro-relat total d'Internet.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a els 10 podcasts més escoltats de 2017 queer Zach Blas
23.07.2019
62 MIN
Anglès
Son[i]a #293
Ramon Amaro
més Informació

Ramon Amaro introdueix les bases de l'aprenentatge automàtic, la lògica amb les que aquest sistema artificial assigna valor, la col·lisió entre la negritud i l’artificial, les seves faltes i el problema d’impunitat que massa sovint aquestes provoquen. A més, reivindica una resistència tecnològica que passaria per sacrificar la percepció actual del món i de nosaltres mateixos.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme aprenentatge automàtic queer queer negre Re-Imagine Europe Sonic Acts
Son[i]a #344 Femke Snelting
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58