03.08.2021
61 MIN
Anglès

Son[i]a #335
Samaneh Moafi

descarregar
cronologia
00:01
02:12
04:02
09:39
10:42
14:32
16:20
17:57
18:50
19:54
29:18
39:49
43:04
52:31
Son[i]a #335

Samaneh Moafi és arquitecta i investigadora de Forensic Architecture a Goldsmiths, a la Universitat de Londres. Moafi supervisa el Centre For Contemporary Nature, una divisió de Forensic Architecture que explora la relació entre les violacions dels drets humans, la violència ambiental i el canvi climàtic antropogènic. La recerca activista del Centre sobre el dany ambiental desafia la percepció històrica de la natura com un teló de fons estàtic i etern contra el qual es desenvolupa l’activitat humana, i exigeix una nova comprensió de la natura, la natura contemporània, inextricablement connectada amb l’agència humana en un cicle de retroalimentació amb conseqüències que van molt més allà del nostre control.

En aquest podcast, Samaneh Moafi dirigeix la nostra mirada a les nocions d’ecocidi, els béns comuns negatius i la violència ambiental, a la recerca de responsabilitat i canvi. En fer-ho, ens porta a través del desert de Nègueb, núvols tòxics extraterritorials, nius d’orangutans a Indonèsia, incendis forestals i l’ús militar de les ràfegues de vent a la franja de Gaza.

Conversa: Anna Ramos. Edició i muntatge sonor: André Chêdas. Música: llibreria de sons de Aalbers. Aquest podcast part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.
Son[i]a activisme arquitectura forense Canvi climàtic Creative Commons drets dels animals ecocidi no-humans Palestina Re-Imagine Europe Samaneh Moafi
programes relacionats
6 destacats
05.06.2024
85 MIN
Anglès
SON[I]A #403
M Murphy
més Informació

Murphy treballa amb i contra la tecnociència en àmbits com la justícia ambiental i la política de dades, el colonialisme, la sexualitat, la reproducció i la raça. El seu enfocament és interdisciplinari, no només en el sentit d'involucrar múltiples àrees del coneixement, sinó també per la seva doble responsabilitat: la tasca gairebé impossible de desmantellar el capitalisme racial extractiu, mitjançant la reimaginació d'horitzons descolonials radicals negres, queer, indígenes i feministes. En aquest podcast, Murphy ens guia a través de les infraestructures que articulen la contaminació de Chemical Valley i els seus voltants a la zona dels Grans Llacs, la conca d'aigua dolça superficial més gran del planeta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
30.06.2020
4 MIN
Anglès
Son[i]a #309. Terike Haapoja
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista finlandesa Terike Haapoja que no vam poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra art mediambiental Escenes eliminades no-humans Re-Imagine Europe Sonic Acts
09.04.2020
86 MIN
Anglès
Son[i]a #309
Terike Haapoja
més Informació

L'artista finlandesa Terike Haapoja ens convida a imaginar aquest posthumanisme, un «nosaltres» híbrid, expansiu, empàtic on càpiguen l'ambigüitat i la diferència, l'enteniment polític entre espècies, i on s'acabi per sempre amb la mòrbida fantasia de l’excepcionalisme humà i de la jerarquia de les espècies. Informada per conceptes com el veganisme negre de Syl Ko, la teoria expandida dels drets dels animals de Donaldson i Kymlicka o la politica sexual de la carn de Carol J. Adams, Terike s'atreveix a pensar en un món més enllà de l’animalització, de l'ordre que separa els éssers en protegits i descartables.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme art mediambiental Dave Phillips drets dels animals no-humans Re-Imagine Europe Sonic Acts veganisme
23.03.2022
8 MIN
Anglès
Son[i]a #335. Samaneh Moafi
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'arquitecta i investigadora de Forensic Architecture Samaneh Moafi. Parlem d'estratègies per aixecar casos d'ecocid, la complexitat de l'anàlisi de les imatges de satèl·lit, el mapeig de monòxid de carbó i el trebll en xarxa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra arquitectura forense Creative Commons ecocidi Samaneh Moafi

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la investigadora i assajista Cara New Daggett que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem sobre el Mayapple Energy Transition Collective, les pràctiques de citació feminista, l'escriptura col·lectiva i les dificultats que l'acadèmia encara té amb aquesta mena d'exercicis. Compartim la traumàtica experiència de ser trolejada després d'escriure el seu assaig "Petro-masculinity: Fossil Fuels and Authoritarian Desire". També posem sobre la taula la pandèmia i la criança, amb la crisi climàtica en l'horitzó.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Canvi climàtic Cara New Daggett col·lectiu combustibles fòssils Creative Commons criança escriptura
05.09.2014
14 MIN
Anglès
PRONUNCIACIONS ACCEPTADES
més Informació

Lawrence Abu Hamdan investiga sobre la política contemporània de l'escolta i el paper de la veu en l'àmbit legal.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials arquitectura forense Lawrence Abu Hamdan radioart
Son[i]a #335 Samaneh Moafi
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58