Son[i]a #331
Eyal Weizman
![Son[i]a #331](https://img.macba.cat/wp-content/uploads/2024/03/2014-gaza-attack.jpeg)
Forensic Architecture, l’arquitectura forense, és un camp de treball emergent i una agència que s’enfoca en la recerca sobre l’abús dels drets humans i la justícia mediambiental. Amb base a Goldsmiths, a la Universitat de Londres, el seu equip interdisciplinari produeix informes per a ONGs, advocats de drets humans i organitzacions d’activistes i presenta casos en múltiples fòrums, qüestionant les narratives oficials d’agressió i conflicte.
En la nostra segona conversa amb el director i fundador de Forensic Architecture, Eyal Weizman, profunditzem en els matisos de la seva sofisticada pràctica de recerca, aquesta vegada enfocant-nos en les nocions de temps i durada des d’una perspectiva forense per a desplegar múltiples temporalitats des d’un instant. En fer-ho, Weizman explica com construir un cas fent servir núvols, arquitectura, metadades, ombres, testimonis, imatges de vigilància i de satèl·lit.
A través de la ferma creença de Forensic Architecture que “el context existeix en una fracció de segon”, aprofundim en casos com el judici de Rodney King o l’atac israelià de 2014 a Gaza per a observar la terminologia inclosa en el lèxic de l’agència i analitzar les seves tècniques, l’ús dels mitjans i el seu enèrgic enfocament estètic.
Conversa: Anna Ramos. Producció: André Chêdas. Sons: llibreria sonora d'EVOL.
Aquest podcast part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.
programes relacionats
Mabel O. Wilson
Imani Jacqueline Brown
Eyal Weizman
Eyal Weizman parla sobre els principis bàsics de l'arquitectura forense, les seves aplicacions pràctiques i la seva vinculació al món de l'art i la creació.
Lawrence Abu Hamdan investiga sobre la política contemporània de l'escolta i el paper de la veu en l'àmbit legal.
Raqs Media Collective
Parlem amb Monica Narula, membre de Raqs Media Collective, sobre raga, temps i temporalitat, el cos tecnològic, el domini públic, el treball des del col·lectiu, la inefabilitat del temps, els moments intermedis, el Mahabharata, política del llenguatge, esgotament, dilatació i llegibilitat.