14.04.2021
46 MIN
Castellà

Son[i]a #329
Violeta Ospina

descarregar
cronologia
00:01
05:55
08:40
09:10
12:03
13:52
14:55
18:11
20:49
27:06
31:52
39:07
Son[i]a #329

Violeta Ospina és artista, educadora i impulsora de projectes col·laboratius que presten especial atenció al so i al cos. El seu treball es desplega mitjançant dispositius multiformes que busquen vivificar el present, emprant com a matèria primera els imaginaris i expressions típiques de les festivitats populars. Les pinyates, les maquetes, les processons, el karaoke, el carnaval o el cabaret apareixen en la seva pràctica com a catalitzadors de violència i tendresa, capaces de despertar al mateix temps les possibilitats paròdiques latents en qualsevol situació quotidiana. Violeta és co-fundadora de Radio Cava-ret, un projecte associat a l’escolta i a la teatralitat que s’enuncia, recuperant el rastre dels futuristes, com una ràdia, com el revers experimental i eròtic de la ràdio tradicional.

En aquest podcast, Violeta Ospina explica com es balla el flaix de la sirena d’una ambulància, esmicola el procés d’infiltrar missatges subliminals en un karaoke i imagina els cafès de John Cage al Molino com a trossos d’una història minoritzada de l’art sonor. La conversa incorpora les reflexions de Samuel Céspedes, aka Perry Medea, també integrant de Radio Cava-ret sobre el problema de prendre la paraula en lloc de l’altre, la representació dels altres, la relació entre veu i democràcia i la necessitat d’una reelaboració profunda de la pràctica política de l’escolta.

Conversa: Antonio Gagliano, Veronica Lahitte, Samuel Céspedes i Anna Ramos. Edició: Antonio Gagliano. So: fragments de la bústia d'orgasmes de Radio Cava-ret.

Son[i]a antirracisme Creative Commons erotisme migra i colonialitat performance ràdio ràdio comunitària radioart
programes relacionats
3 destacats
01.06.2021
3 MIN
Castellà
Son[i]a #329. Violeta Ospina
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista i educadora Violeta Ospina que no vam poder utilitzar en el seu moment. Partint d'una preciosa metàfora sobre la maleta del gat Fèlix, Violeta recull l'experiència i fragilitats que comporten la seva condició de migrant i el com i el per què abraça la indisciplina de sde la seva pràctica artística.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra art sonor Creative Commons Escenes eliminades migra i colonialitat ràdio radioart Violeta Ospina
14.12.2021
115 MIN
Castellà
Son[i]a #342
El Palomar
més Informació

En aquest podcast parlem amb el col·lectiu El Palomar sobre art, dissidències i pedagogia. Ens fiquem de ple en les seves estratègies de resiliència i autocures. Xerrem sobre la importància de produir genealogies desobedients, abjectes i situades, amb tota la dificultat que implica fer memòria a Espanya. Compartim l'experiència i el trauma de la recerca encarnada. Rellegim també l'experiència pandèmica des de l'aprenentatge de la crisi silenciada de la Sida. El tacte i la festa queer apareixen com a possibilitat política i com a reductes de resistència, des dels quals les pulsions s'alliberen, els límits es transgredeixen i desapareixen, encara que sigui temporalment, les hostilitats d'un món heterocentrat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a creació colectiva crisi de la SIDA El Palomar Mariokissme queer R. Marcos Mota
03.11.2014
30 MIN
Castellà
Son[i]a #198
Antonio Gagliano
més Informació

Antonio Gagliano parla dels seus projectes, de la seva relació amb el dibuix i els mapes d'idees, i de com generar eines, protocols i cartografies que ens serveixin per circular en els arxius i en els repositoris del nostre temps.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Antonio Gagliano arxiu diagrama dibuix Nonument
Son[i]a #329 Violeta Ospina
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58