10.11.2020
70 MIN
Anglès

Son[i]a #320
Ji Youn Kang

descarregar
cronologia
00:01
03:21
08:39
17:31
26:39
37:26
43:22
48:46
54:39
59:13
64:57
Son[i]a #320

La compositora i intèrpret de la Haia Ji Youn Kang, se sent còmoda amb l’epítet d’artista del soroll. Ella mateixa diu, “el so pur no pertany al meu món, el soroll sí”.

Les composicions abstractes de Ji Youn Kang estan impregnades de la seva pròpia mescla de so experimental occidental i música ritual coreana. Un rerefons que també es filtra en les seves presentacions en viu, on explora les estructures rítmiques primitives i empoderadores del xamanisme coreà, que sovint evolucionen de lentes a ràpides, i fonts de so sorolloses a través d’una amalgama de dispositius analògics de construcció pròpia, instruments acústics i tècniques de processament digital.

L’espai i la seva especificitat juguen un paper vital a la seva obra. L’enfocament de Ji sobre el so és doble, tenint en compte no només les seves qualitats musicals, sinó també com es relaciona amb un espai determinat. Amb un considerable llistat de peces compostes per al Wave Field Synthesis, un sistema de 192 altaveus des del qual imparteix classes a l’Institut de Sonologia, així com altres sistemes de so envolupant, com el Pentacle 15.3, les seves peces multicanal se centren en la relació entre espai físic i musical.

En aquest podcast, Ji parla sobre música ritual coreana, quintes justes i naturalesa, objectes ressonants, soroll, instruments casolans, incertesa i tensió, Wave Field Synthesis i estratègies per a involucrar l’audiència a la xarxa per a una comunicació significativa.

Llista de temes
01 – 3’09” “Mechanical Breathing”
02 – 12’53” “Dong-Nae-Gut for WFS system” (enregistrament binaural)
03 –31’48” Actuació a Sonic Acts 2019 per Pentacle 15.3 (enregistrament binaural)
04 –10’58”, 58’47”, 63’22”, 65’05”, 68’16” “Rolling Stones”

Música de Ji Youn Kang. Produït per a Lighthouse (Brighton). Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.

Son[i]a covid-19 Els més escoltats - Novembre 2020 Ji Youn Kang Lighthouse (UK) Re-Imagine Europe soroll wave-field synthesis
material addicional
1 resultats
programes relacionats
5 destacats
23.11.2023
60 MIN
Anglès
PROBES #37
més Informació

A SONDES #37 analitzem la revolució iniciada per la vàlvula termoiònica i, en particular, l’estat de confusió però també de transformació que l'amplificació elèctrica va dur a un món fins llavors basat únicament en lleis acústiques. A continuació examinem l'entrellaçament cibernètic dels seus portals-mirall (el micròfon i l'altaveu) a través de la inestabilitat generativa de la retroalimentació i els seus poders expressius...

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler so + tecnologia
17.12.2020
39 MIN
Anglès
Son[i]a #320. Ji Youn Kang
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb l'artista sonora Ji Youn Kang que no vem poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Ji Youn Kang Lighthouse (UK) Re-Imagine Europe soroll wave-field synthesis

Arthur Sauer, co-fundador de Game of Life, l'únic sistema mòbil de Wave Field Synthesis del món, parla de so immersiu, música electrònica espacial, i d'altres aplicacions de la Wave Field Synthesis.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Arthur Sauer Rita McBride so + tecnologia The Game of Life wave-field synthesis
26.10.2020
91 MIN
Anglès
Son[i]a #319
John Richards/Dirty Electronics
més Informació

L'improvisador i maker britànic John Richards comparteix el desafiament de gravar una pràctica basada en la interpretació i obre la seva praxi de Dirty Electronics a través d'accessoris i projectes. Ens parla també sobre els ludites i Leicester, sobre la funcionalitat, el control i les xarxes de seguretat, i parla sobre els seus circuits especulatius, l'autoria i la composició.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a circuit bending circuits especulatius control Dirty Electronics John Richards Next Festival Re-Imagine Europe
01.12.2020
83 MIN
Anglès
Son[i]a #322
Hugo Esquinca
més Informació

L'obra d'Hugo Esquinca és una crosta multi-capa, ofuscada intencionalment a través de l'excés, deliberadament difícil de pelar. Eliminar capes d'ofuscació en aquesta densa xarxa d'interaccions transductives no serveix de gaire, perquè aquestes capes són precisament el que l’Hugo utilitza per a exposar-te a tu (i a ell mateix) a una mena de sobrecàrrega sensorial. Parlem amb l’Hugo sobre criar-se en l’hipercaos de la Ciutat de Mèxic i com aquesta experiència es relaciona amb la seva fascinació per la velocitat, la sobreabundància i el sincretisme.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a descolonialització Hugo Esquinca Lighthouse (UK) podcasts duracionals Re-Imagine Europe soroll
Son[i]a #320 Ji Youn Kang
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58