22.06.2020
79 MIN
Anglès

Son[i]a #314
AM Kanngieser

descarregar
cronologia
00:01
01:55
05:15
08:55
11:31
14:45
17:25
23:35
35:30
41:34
48:17
57:55
69:34
Son[i]a #314

Sons de l’arxiu d’Anja Kanngieser. Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l’Unió Europea. Produït en col·laboració amb Sonic Acts.

La geògrafa política i artista sonora Anja Kanngieser opera entre les coordenades que uneixen espai i so, un col·lapse de disciplines totalment natural als seus ulls i que sol causar més estranyesa en el compartimentat món de l’acadèmia i les ciències, que en la indisciplinada pràctica artística. 

El treball d’Anja Kanngieser passa per una escolta atenta, crítica, incòmoda i política, que inspecciona tant la governança sonora com es preocupa per amplificar creativament les lluites indígenes per la justícia social en temps de canvi climàtic. Tot això, sense oblidar ni un segon les complexitats i contradiccions que comporta el treball de camp realitzat des de l’acadèmia blanca, per molta tesi anti-colonial i bones intencions que travessin qualsevol projecte.

Escolta, afectes, oralitat, permisos, retribució, intercanvi, registre, silencis, esperes, desastres naturals i entendre quan és l’hora de marxar, passen a ser així les eines clau per a la recerca de camp. Requisits que posen contra les cordes els protocols i formalismes de la labor acadèmica i que són difícilment encapsulables en el seu llenguatge. Anja Kanngieser resol aquestes tensions amb múltiples estratègies: des de l’arxiu personal i compulsiu d’enregistraments de camp i oralitat, a assajos documentals, passejos sonors, mapatges sonors, sonificacions, peces radiofòniques, conferències, workshops, manuals de podcasting i literatura acadèmica, a la recerca de qualsevol esquerda que es produeixi al motlle.

En aquest podcast, escoltem nosaltres a Anja Kanngieser. L’Anja reflexiona sobre l’escolta expandida, l’inaudible i el nostre antropocentrisme, narra el seu interès primigeni en la governança sonora i desmunta les moltes tensions que va acumular el projecte “Climates of listening”, amb el propòsit de partida d’amplificar les lluites aborígens a les illes del Pacífic per l’autodeterminació i l’auto-representació.

material addicional
1 resultats
programes relacionats
7 destacats
05.06.2024
85 MIN
Anglès
SON[I]A #403
M Murphy
més Informació

Murphy treballa amb i contra la tecnociència en àmbits com la justícia ambiental i la política de dades, el colonialisme, la sexualitat, la reproducció i la raça. El seu enfocament és interdisciplinari, no només en el sentit d'involucrar múltiples àrees del coneixement, sinó també per la seva doble responsabilitat: la tasca gairebé impossible de desmantellar el capitalisme racial extractiu, mitjançant la reimaginació d'horitzons descolonials radicals negres, queer, indígenes i feministes. En aquest podcast, Murphy ens guia a través de les infraestructures que articulen la contaminació de Chemical Valley i els seus voltants a la zona dels Grans Llacs, la conca d'aigua dolça superficial més gran del planeta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Transcripció de SONDES #29, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons Transcripció SONDES
22.04.2024
97 MIN
Anglès
Son[i]a #398
Yaiza Hernández Velázquez
més Informació
En aquest podcast, ens asseiem amb la investigadora i comissària transdisciplinària Yaiza Hernández per arribar al cor de la seva investigació profunda sobre allò que ella anomena Turisme Terminal. Basant-se en aquesta llarga tradició acadèmica, però també des d'una perspectiva situada com a nativa de les Illes Canàries, la Yaiza descobreix la constel·lació de problemes que planegen per damunt de la indústria dels viatges, des de la degradació ambiental fins a la gentrificació desenfrenada, el consegüent impacte sobre les infraestructures locals, i una llarga llista de desigualtats socioeconòmiques.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Canvi climàtic Creative Commons decreixement extractivisme infraestructura Re-Imagine Europe turisme terminal Yaiza Hernández
06.10.2020
50 MIN
Anglès
SON[I]A #314. AM Kanngieser
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb la geògrafa i artista sonora Anja Kanngieserque no vem poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Canvi climàtic Creative Commons DIWO enregistraments de camp escolta field recordings Re-Imagine Europe Sonic Acts
05.06.2012
61 MIN
Castellà
INTERRUPCIONS #8
Sons en Causa
més Informació

Selecció d’enregistraments de camp d’entorns medioambientals en procés de canvi irreversible.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Carlos Gómez enregistraments de camp Interrupcions José Manuel Berenguer Mix selecció musical Sonidos en Causa
12.09.2019
67 MIN
Castellà
Son[i]a #297
Aura Cumes
més Informació

Aura Cumes traça un lúcid recorregut històric a través dels processos colonials, analitzant els mecanismes de submissió, violència i usurpació amb els quals perversament s'ha anat modelant la identitat de l'indi-índia-servent relegat al progrés i benestar de l'home blanc, les seves famílies i el seu capital. Racisme i sexisme avancen així en paral·lel en una trama de depredació en la qual sovint s'entrecreuen les jerarquies.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme Aura Cumes lluites indígenes podcasts més escoltats 2019
05.09.2014
14 MIN
Anglès
PRONUNCIACIONS ACCEPTADES
més Informació

Lawrence Abu Hamdan investiga sobre la política contemporània de l'escolta i el paper de la veu en l'àmbit legal.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials arquitectura forense Lawrence Abu Hamdan radioart
Son[i]a #314 AM Kanngieser
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58