12.03.2020
56 MIN
Anglès

Son[i]a #308
Susan Bee

descarregar
cronologia
00:01
03:40
05:50
08:00
10:10
13:12
15:23
19:43
24:25
25:40
34:25
39:40
42:27
52:22
Son[i]a #308

Susan Bee reivindica el potencial polític i subversiu que art i plaer despleguen quan s’uneixen. I és així com en la seva obra –tant en els seus collages i pintures, com en els seus llibres d’artista– la imaginació, la poesia, l’humor, la subjectivitat, les textures, els colors, els traços i la matèria cobren un paper determinant.

Susan Bee va néixer a Nova York, on sempre ha viscut i treballat. La seva formació com a artista, a les acaballes dels seixanta, va avançar en paral·lel als seus primers contactes amb l’activisme feminista i amb d’altres moviments civils com el black power, la defensa dels drets dels homosexuals i les protestes contra la guerra de Vietnam.

El 1986 es va embarcar al projecte de M/E/A/N/I/N/G, una revista d’art autogestionada que co-va editar, al costat de la també artista Mira Schor, durant 30 anys. Des de la pàgines en rigorós blanc i negre de M/E/A/N/I/N/G, múltiples veus d’artistes, poetes, pensadors i escriptors han reflexionat i debatut sobre art i feminisme, art i racisme, art i maternitat, art i activisme, sobre censura, sexualitat, poesia, estètica i cultura visual.

En aquest podcast Susan Bee ens parla sobre les particularitats de ser dona, artista i haver superat la barrera dels 65 anys en l’ecosistema artístic novaiorquès actual. Reflexiona també sobre les possibles virtuts del tokenisme en relació a les històriques i encara avui imprescindibles reivindicacions del feminisme. Bee parla també sobre la seva pintura i processos de treball, sobre la importància de crear i treballar en comunitat, alhora que rememora els anys de gestació de M/E/A/N/I/N/G i la seva participació a A.I.R., la primera galeria-cooperativa de dones als Estats Units.

Son[i]a #8M Creative Commons Els més escoltats - Març 2020 feminisme llibres d'artista Nova York
programes relacionats
5 destacats
03.06.2020
32 MIN
Anglès
Son[i]a #308. Susan Bee
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista i editora novaiorquina Susan Bee que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades llibres d'artista Nova York Susan Bee
12.07.2017
80 MIN
Anglès
Son[i]a #243
Marysia Lewandowska
més Informació

Marysia Lewandowska parla del Women’s Audio Archive, de la necessitat vital de generar contrarrelats en el marc dels règims totalitaris, de com es teixien xarxes abans de la xarxes, de les fronteres entre el privat i el públic, del procés de negociació que produeix el desplaçament d'un àmbit a l'altre, de les responsabilitats de l'arxiu i de la potencialitat de generar converses des de l'art.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M 14 anys y 14 registres memorables de RWM Creative Commons feminisme Marysia Lewandowska oralitat podcasts duracionals Women’s Audio Archive

L'edició independent de publicacions està vivint un autèntic boom en el context artístic. Abans de veure explotar la bombolla, parlem amb Kit Hammonds i Bernhard Cella sobre el boom de les publicacions d'artista, la recuperació de tècniques d'impressió considerades obsoletes, la falta de risc de les col·leccions institucionals, la professionalització i la generació digital.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Bernhard Cella Creative Commons els 10 podcasts més escoltats de 2017 Grapes i tinta Kit Hammonds llibres d'artista Petites edicions publicació
21.01.2009
10 MIN
Anglès
Son[i]a #95
Stuart Bailey
més Informació

Entrevista a Stuart Bailey (York, 1973), coeditor de la revista "Dot Dot Dot" i coresponsable del taller d'impressió i llibreria Dexter Sinister.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a disseny publicació Stuart Bailey
28.05.2019
59 MIN
Anglès
Son[i]a #288
Teal Triggs
més Informació

Teal Triggs parla sobre els antecedents històrics dels zines i el seu paper fonamental en la generació de comunitats fora del mainstream. També analitza la relació entre tecnologia i estètica, i entra detalladament en el moviment Riot Grrrl i el llenguatge i univers visual que va obrir l'encreuament entre música, DIY, activisme, feminitat i feminisme en l'àmbit de l'autoedició.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M Creative Commons fanzine feminisme Re-Imagine Europe Teal Triggs
Son[i]a #308 Susan Bee
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58