31.10.2019
57 MIN
Anglès

Son[i]a #301
David Burraston

descarregar
cronologia
00:01
06:16
09:07
25:00
30:24
32:18
35:52
39:48
45:13

La tecnologia i la ciència s’utilitzen sovint per a crear art, però això rares vegades passa a l’inrevés. L’enfocament de Dave Burraston sobre la pràctica creativa uneix les tres disciplines per tal de produir resultats sorprenents, raó per la qual es descriu a ell mateix com a artista/científic.

La seva tesi doctoral sobre música generativa i Autòmats Cel·lulars (AC) va obrir nous enfocaments per a un problema clau sense resoldre en l’àmbit dels AC, a més de ser la font de seqüències per a molts dels seus llançaments generatius de música electrònica experimental. De la mateixa manera, el seu projecte rainwire, un sistema de sonificació ambiental, ha demostrat ser un mètode potencial per a mesuraments més precisos de pluja, així com un material de so exquisit per a diverses de les seves composicions.

Des de 1981, ja sigui sota el seu nom, un dels seus molts sobrenoms (NYZ, Bryen Telko, Dave Noyze), o a través del seu estudi independent d’art/ciència (Noyzelab), Dave Burraston ha estat treballant activament en projectes experimentals basats ​​en la recerca, que van des del so sintètic i la música electrònica fins als enregistraments de camp i l’art sonor a escala de paisatge.

En aquest podcast, Dave Burraston parla sobre el seu projecte rainwire i de com l’ús de la pluja com mitjà creatiu l’ha dut a una recerca en curs que podria superar algunes deficiències reconegudes en el camp dels mesuraments de precipitació. També parlem sobre sistemes complexos i pràctiques creatives en l’àmbit de la ciència, amb una descripció general dels autòmats cel·lulars i les seves aplicacions, incloses les seves troballes sobre l’autoorganització de l’espai de regles utilitzant sintetitzadors modulars i seqüenciadors basats en Autòmats Cel·lulars.

 

Son[i]a autòmat cel·lular David Burraston música generativa
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
18.05.2020
106 MIN
Anglès
Son[i]a #312
Lars Holdhus/TCF
més Informació

El treball de l'artista i músic Lars Holdhus, àlies TCF, qüestiona la nostra relació amb les infraestructures tecnològiques que impregnen la contemporaneïtat a través del llenguatge, el codi, la criptografia i, més recentment, l'ecologia. En aquest podcast, Lars Holdhus advoca per la presència i la consciència. Entre xarrups de te, reflexiona sobre la fabricació d'eines i el seu impacte, la intel·ligència artificial i l'obsessió per la carn, el temps humà i el temps de les màquines. Lars també confessa l'avorrida que es torna la tecnologia quan ets un 70% budista, mentre ens presenta els seus darrers projectes: un software de gires virtuals que juga amb els límits de la indústria de la música en directe i una eina de processament aleatori que ell mateix alimenta i confronta per a compondre i crear imatges.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
22.07.2020
71 MIN
Anglès
Son[i]a #316.
Jennifer Walshe
més Informació

Jennifer Walshe va estudiar composició i actua sovint com a vocalista, però la seva pràctica, així com una enorme llista d'obres al llarg dels darrers vint anys, la situen en una zona indeterminada on la música, les arts escèniques i el teatre s'entrecreuen i convergeixen. Walshe tracta els seus textos, guions i partitures musicals de manera recursiva, a partir d’una mena de bucle de retroalimentació que inclou i incorpora tot tipus de dades sobre el propi text: el seu context i paratext. En aquest podcast, parlem amb Jennifer Walshe sobre escriure, anotar, ensenyar, col·leccionar, escoltar, actuar, falsificar i una mica d'aprenentatge automàtic.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb l'artista sonor Lars Holdhus que no vem poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Canvi climàtic cultura del te Lars Holdhus/TCF Re-Imagine Europe Sonic Acts
13.12.2019
18 MIN
Anglès
SON[I]A #301. David Burraston
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb David Burraston que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra David Burraston
12.01.2011
60 MIN
Anglès
INTERRUPCIONS #2
Once Upon a Time in CA
més Informació

Un "spaghetti western" sobre l'escena de música experimental a la Costa Oest als anys 80.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Chris Brown computer music Interrupcions selecció musical

"Continu" identifica obres sonores de diferents períodes, tradicions i acostaments a la música generativa i basada en sistemes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #301 David Burraston
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58