09.10.2019
72 MIN
Anglès

Son[i]a #299
Naeem Mohaiemen

descarregar
cronologia
00:01
03:06
08:07
12:55
17:58
31:44
39:58
46:47
52:03
58:53

Implementant una metodologia de treball basada en la itinerància i la cerca constant, Naeem Mohaiemen (Londres, 1969) se submergeix una vegada i una altra en la història de Bangladesh a partir de l’exploració minuciosa del seu patrimoni documental. Les seves pel·lícules esmicolen la manera en què els esdeveniments històrics són filtrats i emmagatzemats als arxius audiovisuals de les nacions i evidencien com les vores de tots aquests arxius contenen, en estat latent, un relat geopolític significatiu.

Mohaiemen explica la seva recerca com el procés de llançar-se “a la conillera i baixar, baixar, baixar sense saber on ens condueix”, tot recol·lectant fils narratius perduts que no esperàvem i que assenyalen una direcció inesperada.

En aquest podcast, Naeem Mohaiemen parla sobre polítiques pragmàtiques i masculinitats fallides, sobre Yasser Arafat, Muammar Gaddafi i Salvador Allende, sobre les històries posteriors de “Two Meetings and a Funeral”, sobre el Moviment dels països no alineats i la Organització Islàmica de Cooperació. Parlem també sobre la dimensió generativa de la malenconia, la política entre bastidors i la importància de persistir en la cerca de tot allò que encara desconeixem.

Son[i]a Naeem Mohaiemen
programes relacionats
5 destacats
13.12.2023
82 MIN
Anglès
Son[i]a #387
Haig Aivazian
més Informació

A través de xerrades, performances, vídeos, dibuixos, instal·lacions i escultures, les obres multifacètiques de Haig Aivazian entrellacen el personal i el geopolític, així com micro- i macro-narratives. Les seves peces descobreixen –o potser fins i tot fabriquen– fils complexos, línies de temps i xarxes visuals amb múltiples capes de significat i ambigüitat. Aquestes històries pretenen desconcertar, revelar connexions intangibles i evocar una sensació de fricció fantasmal entre idees en conflicte. En aquest podcast, parlem amb Haig Aivazian sobre contrapropaganda, esports, talls de llum, Palestina, fugitivitat i el que ell anomena “els abocadors de la democràcia”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
12.04.2023
68 MIN
Anglès
Son[i]a #370
Bouchra Khalili
més Informació

Combinant pràctiques documentals, conceptuals, instal·latives i de narració oral, Khalili investiga qüestions d'acte-representació, agencia política i estratègies de resistència dels subjectes i comunitats invisibilitzades per les dinàmiques colonials, opressives i excloents dels estats-nació. Qui és testimoni? Qui narra? Qui documenta, arxiva i transmet les històries que ens arriben? Aquestes són qüestions centrals que travessen tot el treball de l'artista. En aquest podcast parlem amb Bouchra Khalili sobre el que significa produir imatges i abordar la pràctica cinematogràfica i documental des de nous enfocaments i llocs. L'artista reflexiona també sobre les maneres de treballar amb històries sense arxiu.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bouchra Khalili Creative Commons migra i colonialitat
08.11.2019
11 MIN
Anglès
SON[I]A #299. Naeem Mohaiemen
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Naeem Mohaiemen que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Naeem Mohaiemen

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Monica Narula, membre fundador de Raqs Media Collective que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Monica Narula Raqs Media Collective Re-Imagine Europe
23.01.2019
77 MIN
Anglès
Son[i]a #280
Raqs Media Collective
més Informació

Parlem amb Monica Narula, membre de Raqs Media Collective, sobre raga, temps i temporalitat, el cos tecnològic, el domini públic, el treball des del col·lectiu, la inefabilitat del temps, els moments intermedis, el Mahabharata, política del llenguatge, esgotament, dilatació i llegibilitat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #299 Naeem Mohaiemen
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58