16.07.2019
54 MIN
Anglès

Son[i]a #292
David Levine

descarregar
cronologia
02:00
06:00
10:01
12:13
20:04
21:24
22:52
35:33
43:24
44:55

David Levine treballa des de, amb o cap al teatre, segons es miri. El seu background com a director de teatre comercial i la seva profunda admiració per l’art minimal i conceptual de la segona meitat del XX se superposen, es complementen i col·lisionen brutalment en una obra que parla constantment dels límits, els codis, els espais, els mètodes i els públics del teatre.

La producció de Levine arrenca en un punt tremendament popular, la tradició del teatre realista nord-americà, per a dur a terme experiments sovint tremendament impopulars, difícils de documentar o senzillament invisibles. A “Bauerntheater” (2007), per exemple, Levine li va demanar a David Barlow, un actor de mètode nord-americà, que es fiqués en la pell d’un granger alemany de la manera més directa possible: passant (després d’un mes d’assajos en un estudi de Brooklyn), un altre mes treballant en una hectàrea de terra en un camp de Brandenburg, Alemanya, deu hores al dia. La peça, que es va convertir en un petit fenomen mediàtic, és un comentari mordaç sobre el mercat laboral global, el treball, la resistència i l’autenticitat.

En aquest podcast, Levine parla d’aquesta i d’altres peces seves, així com de precedents històrics d’allò que ell mateix descriu com a “infiltracions“ en la vida quotidiana, com “The Mythic Being” d’Adrian Piper, “Following Piece” de Vito Acconci o “Roberta Breitmore” de Lynn Hershman Leeson. Prop d’una hora conversant sobre realitat i ficció, representació, invisibilitat, bucles i desaparicions de tota mena.

Son[i]a Creative Commons David Levine
programes relacionats
6 destacats
10.02.2021
75 MIN
Castellà
Son[i]a #324
Juan Domínguez
més Informació

Figura clau de les arts en viu, Juan Domínguez es defineix a ell mateix com a “pallasso conceptual, cowboy màgic, model poeta i curador del plaer”. El seu corpus artístic se situa dins i fora de la coreografia i advoca tant per l'excés com per la justa mesura. Això sí, sense perdre mai de vista la pregunta que guia la seva pràctica: “Què farem junts en aquest temps present per a construir realitat?”.

Xerrem amb Juan Domínguez sobre canviar els paràmetres de l'art en viu, posar marc a la realitat, les complexitats de la participació i la coautoria, i els seus esforços per tensionar les temporalitats i fer-se gran amb els projectes i públics. Parlem també de la gelosia (sana) que li desperten les sèries de televisió, de robatoris, del cos i el polític, i de disciplina i caos.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a coreografia dansa Juan Domínguez
18.06.2021
52 MIN
Anglès
Son[i]a #333
Antonia Baehr
més Informació

Les obres d'Antonia Baehr exploren la ficció del quotidià i del teatre, entre d’altres temes. Així és com comença la seva biografia oficial. La qual cosa no transmet completament el nivell de meticulositat que les seves actuacions inclouen per tal d’emfatitzar cada petit aspecte de l'àrea entre la vida quotidiana i el teatre. Parlem amb Antonia Baehr sobre canvis de rols, sobre les seves estratègies de col·laboració, alguns dels seus alter egos, estereotips de gènere i molt, molt més. Prepara't per a un viatge des de les partitures i Fluxus, a la imitació, el fetitxisme i els mitjons, passant pels drag kings, les drag queens, l’S&M, els contractes i fins i tot les connexions telepàtiques.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Antonia Baehr coreografia Creative Commons drag queer teatre
22.03.2012
22 MIN
Anglès
Son[i]a #149
Xavier Le Roy
més Informació

Entrevista amb el biòleg, ballarí i coreògraf Xavier Le Roy sobre les seves coreografies i processos de treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a coreografia dansa Xavier Le Roy
15.03.2019
104 MIN
Anglès
Son[i]a #283
Boris Charmatz
més Informació

Boris Charmatz reflexiona sobre com abordar les estructures de poder dins del camp artístic. També parla de polisèmia, col·lectivitat, comunitats i anticomunitats, pedagogia radical, dissensió, el Musée de la danse, la relació complexa i inesgotable entre la dansa i la història, de treballar amb gestos i de la bellesa de la gent gran patinant.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Boris Charmatz coreografia Creative Commons dansa podcasts duracionals Re-Imagine Europe
21.12.2015
23 MIN
Anglès
Son[i]a #219
Gigiotto Del Vecchio
més Informació

El galerista, crític i comissari Gigiotto Del Vecchio parla sobre alguns dels aspectes clau de The Living Theater: un intent de trencar la quarta paret i promoure idees properes a l'anarquisme pacifista i el liberalisme arreu del món.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Gigiotto Del Vecchio performance The Living Theater

Aquest programa transmet "Pillars", una nova peça per a ràdio de Robert Ashley, pioner de l'òpera per a televisió i de l'ús del llenguatge en un entorn musical.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Línies de visió 14 anys y 14 registres memorables de RWM Barbara Held Bob Ashley Línies de visió música Pilar Subira so
Son[i]a #292 David Levine
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58