10.07.2019
45 MIN
Anglès

Son[i]a #291
Irit Rogoff

descarregar
cronologia
00:01
05:27
07:38
08:45
09:34
12:52
14:40
17:03
20:11
24:11
25:43
27:10
29:42
31:01
35:02
36:49
39:29
41:26

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea. Realitzat en col·laboració amb Sonic ActsLlibreria de sons a càrrec de Lucrecia Dalt, produïda als estudis d’Ina GRM (París). Guió de Loli Acebal. Producció a càrrec d’André Chêdas.

Irit Rogoff és educadora, assagista, investigadora i comissària. Imparteix classes al departament de Cultura Visual del Goldsmiths College de Londres, que ella mateixa va fundar l’any 2002. Rogoff ha participat i impulsat diverses plataformes de pensament i acció col·lectiva, com el SUMMIT Non-Aligned Initiatives in Education Culture (2007) o, més recentment, The European Forum for Advanced Practices (2017).

Irit Rogoff proposa nous models de recerca, acció i educació que s’activen en les interseccions de les pràctiques artístiques, les filosòfiques i les polítiques. Així, la producció de coneixement traspassa els límits de l’acadèmia –ja sigui la universitat, el museu o l’escola d’art– per a fusionar-se amb l’activisme, els moviments socials i les iniciatives auto-gestionades.

En aquest podcast Irit Rogoff reflexiona sobre les maneres de crear sinergies i aliances participatives, creatives i cognitives que ens permetin habitar la contemporaneïtat críticament; defensa així mateix la necessitat d’articular formes de desaprenentatge, dins i fora de l’acadèmia, que obrin camí cap a sabers nous i inesperats. Rogoff exposa la importància dels processos de recerca de llarg recorregut que la universitat possibilita en contraposició a la voràgine neoliberal de resultats i impacte immediat. I defensa la creació d’un nou vocabulari, en contínua revisió, que ens permeti donar paraules a aquests nous models de recerca.

Son[i]a art no representatiu Creative Commons educació Irit Rogoff podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe Sonic Acts
material addicional
1 resultats
programes relacionats
9 destacats
09.07.2020
82 MIN
Castellà
Son[i]a #315
Laagencia
més Informació

Per al col·lectiu colombià Laagencia, mediació i educació són indiscernibles de la pràctica artística. Laagencia va obrir les seves portes l’any 2010 al barri de Chapinero, a Bogotà, com una oficina de projectes d'art amb sala d'exposicions, de la mà de Mariana Murcia, Diego García, Santiago Pinyol, Mónica Zamudio i Sebastián Cruz. Cinc anys més tard es va reinicialitzar com un grup d'estudi i pensament col·lectiu obert a l'experimentació metodològica i la informalitat, sempre cercant noves maneres “de fer amb altres”. En aquest podcast coral parlem amb tres agents d'aquests deu anys d’“extitució”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
25.04.2022
78 MIN
Castellà
Son[i]a #351
Marina Garcés
més Informació

Parlem amb la filòsofa, escriptora i docent Marina Garcés sobre educació i coneixement, sobre el futur i la matèria primera del temps. Ens aturem a considerar com comparèixer i pensar amb els altres en un present en el qual és imprescindible implicar-se. Parlem de la trobada entre desiguals i la possibilitat que l’estranyesa es converteixi en vincle. Aprofundim també en la lògica del naufragi o el campi qui pugui i les derives que han pres les paraules desobediència i llibertat. És per això que la Marina subratlla la importància de compondre aliances, més que pensar des del reduccionisme de la unitat, mentre ens convida a imaginar com teixir mons que s’estan desintegrant.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a + escoltats 1er semestre 2022 Creative Commons educació Marina Garcés pedagogia pedagogia radical
12.08.2019
44 MIN
Anglès
Son[i]a #296
Nora Sternfeld
més Informació

Nora Sternfeld problematitza el gir educatiu i parla de la crisi de la institució museística, de pedagogia radical, d'emancipació i d'aliances, de para-institucions, d'estratègies de desaprenentatge i coneixement col·lectiu projectat al futur.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
30.01.2020
120 MIN
Anglès
Son[i]a #305
Anton Kats
més Informació

Procés, liminalitat, mediació, transmissió, ràdio, ressonància, oralitat, arxiu i abundància. En el nostre encreuament i coincidència amb l'artista, mediador, educador i músic ucraïnès Anton Kats “es van alinear els astres” per a posar a prova formats i aprenentatges previs. Tres trobades en remot, sis hores d'enregistrament i diverses tisores en flames han donat forma aquest cadàver exquisit des del qual abordem un discurs i una pràctica que tendeix a desbordar-se i excedir-se tant en els matisos com en els detalls. En quest podcast, parlem de l'Europa de la integració des d'una experiència encarnada, de memòria, demència i diferents formes de no saber, de recerca artística i art que desafia a la representació, de projectes site-specific i dispositius mòbils i efímers, d'emissions de curt abast i la ràdio com un dispositiu generador d’espai comú i públic.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
06.08.2019
47 MIN
Anglès
Son[i]a #295
Janna Graham
més Informació

Janna Graham ens parla sobre pedagogia crítica i radical, sobre el gir educatiu i les maneres en què les pràctiques pedagògiques interactuen amb les culturals i amb les lluites socials. Graham revisa així les seves experiències en diferents institucions, reflexionant sobre els riscos de museificació de l'activisme enmig del magma neoliberal, sobre els processos “parasitaris” de redistribució dels recursos culturals en projectes de justícia social, o sobre el desafiament d'integrar activament les veus i reivindicacions dels col·lectius marginalitzats amb els quals treballa el museu.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
28.08.2019
9 MIN
Anglès
SON[I]A #291. Irit Rogoff
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Irit Rogoff que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons educació Irit Rogoff pedagogia radical Re-Imagine Europe

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Sofía Olascoaga que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons educació Re-Imagine Europe Sofía Olascoaga
08.05.2019
66 MIN
Anglès
Son[i]a #287
Sofia Olascoaga
més Informació

L'artista, comissària i investigadora Sofía Olascoaga traça un recorregut per les experiències de Cuernavaca, una ciutat petita, situada uns 80 km al sud de Ciutat de Mèxic, amb un clima i enclavament privilegiats, que va atreure diferents generacions d'intel·lectuals i activistes entre les dècades del 1950 i 1980, i reflexiona sobre les maneres en què els espais comunitaris i autogestionats poden actuar com a motor de transformació social, alhora que analitza els processos de colonització cultural i institucional d'Occident a Llatinoamèrica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a creació colectiva Creative Commons Ivan Illich Re-Imagine Europe Sofía Olascoaga
08.04.2019
51 MIN
Anglès
Son[i]a #285
Bernard Stiegler
més Informació

Bernard Stiegler parla d’educació i telèfons intel·ligents, de traduccions i lingüistes, sobre guerra econòmica, canvi climàtic i estupidesa política. Parlem sobre farmacologia i organologia, sobre l'erosió de la biodiversitat, la importància vital dels errors i el Negantropocè com un horitzó de treball desitjable, preparat per a ser construït.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bernard Stiegler col·lectivitat Creative Commons DEP filosofia podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe
Son[i]a #291 Irit Rogoff
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58