08.04.2019
51 MIN
Anglès

Son[i]a #285
Bernard Stiegler

descarregar
cronologia
00:01
05:21
07:45
12:49
15:03
18:28
24:02
27:24
29:32
36:55
42:33
46:35

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l’Unió Europea. Llibreria de sons a càrrec de Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp, produïda als estudis d’Ina GRM (París). Entrevista a càrrec d’Antonio Gagliano. Produït per Antonio Gagliano

Autor d’una abundant biblioteca entorn de la tècnica, la indústria i la proletarització del coneixement, Bernard Stiegler (França, 1952) dirigeix l’Institut de recherche et d’innovation (IRI) al Centre Georges Pompidou de Paris. També és el fundador d’Ars Industrialis, un grup de treball interdisciplinari orientat a explorar les tecnologies de la ment, i de l’escola de filosofia pharmakon.fr, emplaçada a Épineuil-le-Fleuriel, una minúscula comuna rural francesa.

Als seus llibres i conferències, Stiegler desplega una mirada filosòfica de llarg abast que situa la tècnica com a punt de partida per a pensar la vida en comú i la plenitud individual. Tota tecnologia conté al mateix temps el poder d’incrementar l’entropia del món o de disminuir-la, i és potencialment un verí o un remei en funció de la nostra destresa per a depurar, a partir del seu ús, efectes benèfics i no-tòxics. Des d’aquesta premissa, Stiegler proposa un nou model de coneixement i una economia contributiva a gran escala, capaç d’articular una aliança entre actors socials diversos com l’acadèmia, la política, l’empresa o la banca. Es tracta, tal com diu ell mateix, de crear sabers que permetin revertir la trajectòria autodestructiva del planeta, esbossant, en un termini urgent de 10 anys, solucions al desafiament de l’Antropocè, la robotització i la quantificació creixent de l’existència.

En aquest podcast Bernard Stiegler parla d’educació i telèfons intel·ligents, de traduccions i lingüistes, sobre guerra econòmica, canvi climàtic i estupidesa política. Parlem sobre farmacologia i organologia, sobre l’erosió de la biodiversitat, la importància vital dels errors i el Negantropocè com un horitzó de treball desitjable, preparat per a ser construït.

Son[i]a Bernard Stiegler col·lectivitat Creative Commons DEP filosofia podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe
material addicional
1 resultats
programes relacionats
5 destacats
28.08.2019
9 MIN
Anglès
SON[I]A #291. Irit Rogoff
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Irit Rogoff que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons educació Irit Rogoff pedagogia radical Re-Imagine Europe
10.07.2019
45 MIN
Anglès
Son[i]a #291
Irit Rogoff
més Informació

Irit Rogoff reflexiona sobre les maneres de crear sinergies i aliances participatives, creatives i cognitives que ens permetin habitar la contemporaneïtat críticament; defensa així mateix la necessitat d'articular formes de desaprenentatge, dins i fora de l'acadèmia, que obrin camí cap a sabers nous i inesperats.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a art no representatiu Creative Commons educació Irit Rogoff podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe Sonic Acts
28.04.2016
5 MIN
Castellà
SON[I]A #225. Lúa Coderch
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Lúa Coderch que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Lúa Coderch
12.04.2016
42 MIN
Castellà
Son[i]a #225
Lúa Coderch
més Informació

Lúa Coderch parla sobre fotografies de viatges a l’espai, la imitació dels sons del paisatge, el treball ocult implícit en les seves imatges, estratègies de l'engany i la improvisació de refugis com una manera de trobar-se amb els altres.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons Lúa Coderch object
07.01.2015
22 MIN
Anglès
Son[i]a #201
Georges Didi-Huberman
més Informació

Entrevista amb Georges Didi-Huberman sobre els problemes relacionats amb la nostra manera de veure i interpretar les imatges, una qüestió problemàtica que es deriva de la pròpia definició d'imatge, i de la jerarquia que històricament ha estat imposada a la dialèctica entre paraules i imatges.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #PEImacba Els més escoltats del nostre arxiu filosofia fotografia Georges Didi-Huberman psicoanàlisi
Son[i]a #285 Bernard Stiegler
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58