23.01.2019
77 MIN
Anglès

Son[i]a #280
Raqs Media Collective

descarregar
cronologia
05:43
13:53
17:01
21:48
26:36
30:11
37:22
45:07
48:24
51:43
55:01
56:36
58:33
65:35
76:12

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l’Unió EuropeaMúsica a càrrec de Caterina Barbieri. Entrevista a càrrec d’Anna Ramos. Produït per André Chêdas

Raqs és un terme persa, àrab i urdu que es refereix a l’estat hipnòtic en què entren els dervixos giradors i també es pot llegir com l’acrònim de Rarely Asked Questions.

Fundat el 1992 a Delhi pels artistes i agents independents Jeebesh Bagchi, Monica Narula i Shuddhabrata Sengupta, el col·lectiu Raqs Media investiga i posa en qüestió construccions relacionades amb la temporalitat, la intel·ligència col·lectiva, l’activisme i el llenguatge. I ho fa a partir d’una pràctica de “contemplació cinètica” arrelada en diferents modalitats de pensament.

La producció del col·lectiu els situa en les interseccions entre l’art contemporani, l’especulació filosòfica i la recerca “concreta” i es manifesta en forma d’exposicions, instal·lacions, llibres, pel·lícules, trobades, assajos, projectes online i activacions de l’espai públic. No existeix una successió o distinció clara entre teoria i pràctica, acció i reflexió en el procés de treball de Raqs. Com en altres aspectes de la seva tasca, també aquí s’enfonsen les categories.

En aquestes mateixes coordenades opera Sarai, l’espai interdisciplinari del Centre per a l’Estudi de Societats en Desenvolupament a Delhi, cofundat per Raqs Media Collective al costat d’un grup d’acadèmics. Aquesta plataforma per a la recerca i el debat sobre l’espai urbà i les realitats contemporànies ha permès al col·lectiu instal·lar laboratoris media en diversos barris de la ciutat i criar contextos híbrids per al treball creatiu. Des de la seva fundació, Sarai ha dut a terme un programa propi i ha llançat la sèrie de publicacions Sarai Reader.

En aquest podcast parlem amb Monica Narula, membre de Raqs Media Collective, sobre raga, el cos tecnològic, el domini públic, el treball des del col·lectiu, la inefabilitat del temps, els moments intermedis, el Mahabharata, política del llenguatge, esgotament, dilatació i llegibilitat.

programes relacionats
4 destacats
17.05.2021
53 MIN
Anglès
Son[i]a #331
Eyal Weizman
més Informació

En la nostra segona conversa amb el director i fundador de Forensic Architecture, Eyal Weizman, profunditzem en els matisos de la seva sofisticada pràctica de recerca, aquesta vegada enfocant-nos en les nocions de temps i durada des d'una perspectiva forense per a desplegar múltiples temporalitats des d'un instant. En fer-ho, Weizman explica com construir un cas fent servir núvols, arquitectura, metadades, ombres, testimonis, imatges de vigilància i de satèl·lit.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arquitectura forense Creative Commons Eyal Weizman Gaza Palestina Re-Imagine Europe
08.11.2019
11 MIN
Anglès
SON[I]A #299. Naeem Mohaiemen
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Naeem Mohaiemen que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Naeem Mohaiemen
09.10.2019
72 MIN
Anglès
Son[i]a #299
Naeem Mohaiemen
més Informació

Naeem Mohaiemen parla sobre polítiques pragmàtiques i masculinitats fallides, sobre Yasser Arafat, Muammar Gaddafi i Salvador Allende, sobre les històries posteriors de "Two Meetings and a Funeral", sobre el Moviment dels països no alineats i la Organització Islàmica de Cooperació. Parlem també sobre la dimensió generativa de la malenconia, la política entre bastidors i la importància de persistir en la cerca de tot allò que encara desconeixem.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Naeem Mohaiemen

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Monica Narula, membre fundador de Raqs Media Collective que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Monica Narula Raqs Media Collective Re-Imagine Europe
Son[i]a #280 Raqs Media Collective
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58