27.07.2018
43 MIN
Anglès

Son[i]a #268
Jodi Dean

descarregar
cronologia
00:01
03:09
06:30
07:14
09:59
11:28
11:51
14:15
15:19
17:16
18:19
19:48
21:20
22:26
24:16
26:22
27:17
28:29
29:22
31:17
35:15
35:57
38:24
40:13

Música d’Anna Irina Russell. Edició a càrrec d’Antonio Gagliano. Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l’Unió Europea.

El treball de Jodi Dean (EEUU, 1962) mobilitza des de fa anys debats en els àmbits de l’acadèmia i l’activisme, barrejant eines provinents de la filosofia política, els feminismes o la psicoanàlisi. Dean descriu un paisatge social intervingut per la tecnologia on, al mateix temps que votem i compartim volums enormes d’arguments i opinions, la nostra capacitat de canviar les estructures polítiques es troba totalment paralitzada.

El capitalisme comunicatiu es nodreix precisament d’un teixit d’interaccions abans que de la singularitat de les persones i els continguts que el componen. No importa tant què o qui ho vehicula: és més aviat la circulació mateixa la que produeix valor. Enfront d’aquesta paradoxa, Dean proposa reconstruir una esquerra que no reclami més processos de participació, més consens o millors democràcies, sinó que retorni l’antagonisme i la força del partisà al centre de la vida en comú.

En aquest podcast parlem amb Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals, sobre Not an alternative i Liberate Tate com exemples d’un activisme sostenible practicat des dels museus, sobre desitjos, entusiasme i confiança, sobre les emocions capturades a l’interior de les xarxes socials i sobre com frenar en sec l’impuls d’inventar tota l’estona un nou nom per a tot.Son[i]a #els 10 podcasts més escoltats de 2018 Capitalisme comunicatiu Creative Commons Jodi Dean neoliberalisme Re-Imagine Europe sindicalisme
programes relacionats
10 destacats
13.05.2024
76 MIN
Anglès
Son[i]a #401
Marwa Arsanios
més Informació

En aquest podcast, l’artista, investigadora i cineasta libanesa Marwa Arsanios obre les diverses tàctiques de conversa que conformen els seus modes de treball a l’escletxa entre l’art i l’activisme. Parlem sobre grups de lectura, l’objecte fílmic, la solidaritat com a pràctica i l’ús de l’economia de l’art per a reunir les comunitats i moviments amb els quals està alineada.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme cine Conversa Creative Commons Líban Marwa Arsanios moviments socials solidaritat
19.03.2024
90 MIN
Anglès
Son[i]a #383
Troy Vettese
més Informació

En aquest podcast conversem amb l'historiador mediambiental, investigador i escriptor Troy Vettese sobre veganisme, ecologia, i geoenginyeria. Parlem sobre neoliberalisme i crisi mediambiental. Ens acostem a experiències passades de socialistes vegans i entenem la urgència d'incloure els drets dels animals en el pensament radical. Rondem també la tensió existent entre la natura i el mercat, assumint la impossibilitat d'enfrontar-nos a la crisi climàtica des de tecno-solucions ecomodernistes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Canvi climàtic Creative Commons justícia climática Troy Vettese veganisme
17.09.2019
4 MIN
Anglès
SON[I]A #294. Olivia Plender
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Olivia Plender que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Olivia Plender
04.11.2018
30 MIN
Anglès
Son[i]a #276
Kristin Ross
més Informació

Kristin Ross reflexiona sobre el poder de la subjectivitat a l'hora d'abordar la història i sobre la memòria oral i els relats en primera persona. Analitza també el potencial subversiu de les lluites mediambientals actuals, com a formes d'activisme capaç de generar una nova intel·ligència ecològica, social i política. Ross recupera també l'esperit associatiu i cooperatiu de la Comuna de París, exposa la necessitat de traspassar els relats nacionals de l'Estat i defensa la solidaritat com a estratègia política.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Kristin Ross literatura
30.07.2019
59 MIN
Anglès
Son[i]a #294
Olivia Plender
més Informació

L'artista i investigadora Olivia Plender parla sobre productivitat i cures, sufragistes i museus, adolescència i escoles, sobre col·lectius sense líders carismàtics, educació encarnada i la possibilitat de transformar els errors en discussions sinceres.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M Creative Commons educació feminisme Olivia Plender veu
13.11.2018
8 MIN
Anglès
SON[I]A #268. Jodi Dean
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jodi Dean que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Jodi Dean Re-Imagine Europe
19.07.2023
107 MIN
Anglès
Son[i]a #377
Charmaine Chua
més Informació

En aquest podcast, l'escriptora, activista i acadèmica Charmaine Chua comparteix la seva recerca entorn de la containerització de la logística internacional des del punt de vista del Sud Global. Un viatge que inicia a bord d'un vaixell mercant, encarnant l'observació etnogràfica i el treball de camp, així com en la relectura a contrapel dels registres de l'arxiu naval del projecte colonial. En l'encreuament de metodologies, experiències i dades, es fan encara més evidents les incongruències i abusos ecològics, legals i laborals que es dibuixen en el somni mullat capitalista de l'eficiència en el comerç global.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme Charmaine Chua Creative Commons decreixement infraestructura logística Re-Imagine Europe sindicalisme Sonic Acts sud global

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Angela Dimitrakaki que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Angela Dimitrakaki Creative Commons Escenes eliminades feminisme
07.12.2015
45 MIN
Anglès
Son[i]a #220
Angela Dimitrakaki
més Informació

Angela Dimitrakaki parla sobre la nova crítica feminista; sobre els límits de la democràcia, les argúcies del postcapitalisme i l'ambivalència dels comuns. Revisem també les nocions de comissariat radical, pràctiques col·laboratives i art biopolític.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M Angela Dimitrakaki els podcasts més escoltats de 2016 feminisme
04.12.2013
18 MIN
Anglès
Son[i]a #184
Michael Hardt
més Informació

Entrevista amb el filòsof polític Michael Hardt sobre quin és avui el paper de les revolucions com a espais d'una nova creació social.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 15-M activisme crisi Michael Hardt neoliberalisme Occupy Movement
Son[i]a #268 Jodi Dean
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58