18.07.2018
57 MIN
Castellà

Son[i]a #267
Maria Eugenia Rodriguez Palop

descarregar
cronologia
01:52
05:26
08:29
14:25
23:48
29:53
37:30
42:09
48:46

No es pot construir una societat igualitària sense fer comunitat i per a fer comunitat és imprescindible conèixer i respectar el que aquesta comunitat pensa, necessita, vol i valora. María Eugenia Rodríguez Palop argumenta que aquests objectius es poden assolir a través d’una política del comú, articulada entorn d’una major i millor participació democràtica, d’una redistribució de la riquesa, la descentralització i l’autogovern, la identitat i el reconeixement i la feminització de l’espai públic. Un política dels comuns, en definitiva, que posi la vida i el dret relacional al centre i en la qual els drets civils s’integrin amb els polítics, els socials i els ecològics. María Eugenia Rodríguez Palop és jurista, professora, investigadora, assagista i articulista.

En aquest podcast, ens parla sobre el nou municipalisme com a estratègia i punt de partida per tal de plantar cara a les polítiques neoliberals i començar a recuperar els béns públics i comuns; sobre la necessitat d’adaptar la justícia i els drets humans a l’apoderament del ciutadà; sobre el fracàs de les esquerres a l’hora de conciliar qüestions de redistribució i reconeixement i les conseqüències d’aquesta incapacitat en el conflicte català; i sobre la necessitat de reconèixer-nos com a éssers vulnerables i interdependents i adaptar a això les nostres polítiques públiques des d’una militància feminista.

Música: Tiago Pina
Son[i]a Creative Commons feminisme Maria Eugenia Rodriguez Palop
programes relacionats
4 destacats
26.06.2024
38 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #59
Marcelo Expósito
més Informació

A FONS ÀUDIO #59, l’artista, editor, traductor i activista Marcelo Expósito revisita l’obra a la Col·lecció MACBA Fotoescrituras 2011-2019 (Dedicado a Allan Sekula), on recorre de manera personal, de vegades íntima, una successió d'esdeveniments col·lectius d'autodeterminació i resistència. El Marcelo ens parla de manifestacions, esdeveniments de masses i l'ocupació de l'espai públic, però també de l'espai micropolític, les formes d'agermanament, empatia i solidaritat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO 15M activisme Col·lecció MACBA creació colectiva Creative Commons escriptura fotografia Las Agencias Marcelo Expósito solidaritat
20.06.2017
65 MIN
Castellà
Son[i]a #241
Yayo Herrero
més Informació

L'ecofeminista Yayo Herrero parla sobre les diferents manifestacions de l’ecofeminisme; sobre la gestió política dels desitjos, les expectatives i les necessitats; sobre la importància dels treballs reproductius i la necessitat d'establir nous patrons de coresponsabilitat social i institucional; i sobre la gestió dels comuns.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
27.06.2017
5 MIN
Castellà
SON[I]A #239. Miren Etxezarreta
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Miren Etxezarreta que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Miren Etxezarreta
17.05.2017
41 MIN
Castellà
Son[i]a #239
Miren Etxezarreta
més Informació

L'economista, assagista i escriptora Miren Etxezarreta desarticula el fals mite de la crisi de les pensions i planteja noves estratègies per al seu finançament. Analitza també les dinàmiques fagocitadores del neoliberalisme, el recent auge de la dreta, la crisi de l'esquerra i exposa noves estratègies d’accionisme ciutadà.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M Miren Etxezarreta
Son[i]a #267 Maria Eugenia Rodriguez Palop
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58