12.12.2017
38 MIN
Anglès

Son[i]a #250
Kenneth Goldsmith

descarregar
cronologia
03:01
06:29
12:10
16:50
21:23
27:23
32:02

Kenneth Goldsmith és un escriptor multidisciplinari, artista, editor, poeta i agent provocador. Anys enrere va afirmar haver-se apropiat de la famosa frase de Douglas Huebler: “El món està ple d’objectes més o menys interessants; no desitjo afegir-ne cap més”. Malgrat que la versió de Goldsmith, “El món està ple de textos més o menys interessants; no desitjo afegir-ne cap més”, és només una veritat a mitges.

Tant la seva escriptura com la seva pràctica d’arxiu a UbuWeb es basen en gran manera en el collage, l’apropiació i el poder de la còpia com el gest creatiu definitiu. Però això, en contraposició a la seva cita, ha donat lloc a un considerable nombre de textos, novel·les, assajos i objectes literaris experimentals aclamats per la crítica, construïts a través de l’acumulació i la sedimentació.

En aquesta conversa, Kenneth discuteix algunes de les seves pròpies fases com a artista i estableix una connexió relativament inesperada entre els moviments d’avantguarda de principis del segle XX i l’era digital. Malgrat l’interval de temps entre tots dos moments, Goldsmith traça una línia invisible que ens convida a veure el modernisme sota una llum diferent, no tant com una revolució fallida, sinó com un lent procés de sedimentació, l’essència del qual s’ha filtrat durant dècades, fins a ressorgir recentment en el corrent salvatge de la nostra cultura digital.

SON[I]A parla amb Kenneth Goldsmith de la literatura trencadora i conservadora, de l’ADN d’Internet i d’allò que ell anomena el seu “tercer acte”.

 

Son[i]a Els més escoltats del nostre arxiu escriptura Kenneth Goldsmith literatura
programes relacionats
6 destacats
27.10.2022
67 MIN
Anglès
Son[i]a #357. Andrea Francke
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista i investigadora Andrea Francke, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Partim de la seva experiència biogràfica per a parlar de diversitat, diferència, i obrir esquerdes entre teories toves, dures i universalitzants. També ens parem a pensar en possibles espais d'aprenentatge, des de la curiositat, les cures i les vulnerabilitats. En un punt i a part, aprofitem, com no, per entrar a fons en el seu projecte al costat d'Eva Weinmayr “The Piracy Project” i de pas, reivindicar la còpia i l'apropiacionisme com a espai polític i creatiu.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Andrea Francke Creative Commons decolonialisme infraestructura pedagogia radical

Una col·lecció superconcentrada de falques i exabruptes que surten de l'arxiu personal de Kenneth Goldsmith i ens obliguen a baixar el volum i a sortir corrents.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA arxiu Kenneth Goldsmith Mix selecció musical

Com avançament a la seva conferència/audició, Kenneth Goldsmith destaca quinze joies de la seva col·lecció sonora.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Audio_EXTRA Kenneth Goldsmith MEMORABILIA

Aquesta mescla investiga l'ús de la respiració com a eina artística.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Kenneth Goldsmith Mix selecció musical
07.07.2011
28 MIN
Anglès
Son[i]a #130
Rick Prelinger
més Informació

Entrevista amb Rick Prelinger, arxiver, escriptor, cineasta, bibliotecari profà i fundador de Prelinger Archives.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu col·lecció Prelinger Archives Rick Prelinger
16.12.2010
18 MIN
Anglès
Son[i]a #116
Kenneth Goldsmith
més Informació

Entrevista amb Kenneth Goldsmith, pare i principal responsable d'Ubuweb, l'arxiu de l'avantguarda artística més gran d'Internet.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys arxiu Kenneth Goldsmith Ubuweb
Son[i]a #250 Kenneth Goldsmith
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58