20.09.2016
37 MIN
Castellà

Son[i]a #230
Jota Izquierdo

descarregar
cronologia
02:46
04:08
07:22
08:37
13:15
14:21
17:29
21:43
26:17

L’artista valencià Jota Izquierdo va arribar a Mèxic l’any 2004 per a continuar una trajectòria personal que girava entorn de l’art electrònic, el cinema expandit i la música experimental. Però la realitat quotidiana de la ciutat es va empassar completament cadascun d’aquests referents i el va empènyer cap a una pràctica ben diferent, a cavall entre el documental i la instal·lació, que li permetia endinsar-se, comprendre i difondre la complexa trama d’economies submergides, informals, alternatives i pirates que recorre la societat mexicana en totes direccions.

En particular, la vida i l’activitat dels “vagoneros”, venedors ambulants del metro de la capital, com una d’aquestes múltiples formes de supervivència popular, suma d’enginy, apropiacionisme i picardia, que cohabiten a l’emblemàtic barri de Tepito i els seus mercats a l’aire lliure, els “tianguis”. Les peces documentals i col·laboratives d’Izquierdo parteixen d’un brutal xoc de classes com a marc de referència, “simplement per canviar l’angle de vista, perquè això ho canvia tot”. Per recontextualizar i posar en valor una forma de subcultura tan ancorada a la tradició com a la mutació impredictible, tan injuriada per les classes governants com integrada al carrer i a la vida diària del país.

SON[I]A parla amb Jota Izquierdo sobre capitalisme groc, economia informal, emprenedoria underground, exotització, enginy i reproductibilitat pirata, a ritme de cumbia.

Son[i]a #rastresPUNK Jota Izquierdo punk
material addicional
1 resultats
programes relacionats
2 destacats
22.06.2009
45 MIN
Català
AVANT #8
Vagina Dentata Organ. Part I
més Informació

Monogràfic sobre la trajectòria i el context de Vagina Dentata Organ, amb el testimoni de Marc Valls, Pau Riba, Paco Alvarado, Xavier Cot, Eliseu Huertas i Cos and Marc Viaplana.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca AVANT AVANT document música industrial provocació punk readymade Roc Jiménez de Cisneros Salvador Dalí sang sexe so surrealismo Throbbing Gristle Vagina Dentata Organ Whitehouse

Una proposta d'Asier Mendizabal que traça un itinerari molt particular per himnes, marxes, cors i txaranga amb resultats y relacions de significat inesperat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Asier Mendizabal jazz música punk
Son[i]a #230 Jota Izquierdo
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58