15.07.2016
41 MIN
Anglès

Son[i]a #228
Christoph Draeger

descarregar
cronologia
02:12
03:25
09:48
12:58
16:02
21:53
27:29
32:43
36:21

L’obra del suís Christoph Draeger utilitza vídeo, instal·lació, fotografia i referències constants al llenguatge de Hollywood i els mass media, disseccionats sota la seva mirada crítica i una voluntat de reflexió permanent.

Ell mateix descriu la seva producció com una anàlisi de la forma en què reaccionem i interaccionem amb els mitjans de comunicació. I per a això, Draeger se centra especialment en el desastre com a vehicle principal: catàstrofes naturals, episodis de confrontació bèl·lica i altres tragèdies, com els exemples paradigmàtics del desplegament mediàtic contemporani.

Les eines del procés de cobertura, les seves implicacions, el caràcter efímer dels desastres, explotats i poc després reemplaçats per un altre esdeveniment, sempre més xocant que l’anterior. “Consumim desastres. És el que rep més atenció als mitjans. Estem enganxats a la cobertura en directe de tota mena de desastres”, afirma a l’entrevista.

Les seves peces es nodreixen tant de metratge d’arxiu com de material produït per ell, sovint recreant esdeveniments, reproduint fragments de pel·lícules o manipulant documentació preexistent per emfatitzar, exagerar i assenyalar aspectes clau de la complexa trama que constitueix la nostra noció de món, que a l’era digital resulta impossible de deslligar de les xarxes d’informació. En les seves pròpies paraules: “la realitat, la seva reconstrucció, el metratge en directe, la televisió, i un cert grau de ficció, estan totalment entrellaçats”.

SON[I]A parla amb Christoph Draeger sobre desastres, vigilància, còpies i originals, distància crítica, recreacions, capes de significat i provocació.

Son[i]a #rastresPUNK Christoph Draeger
programes relacionats
3 destacats
09.01.2017
17 MIN
Anglès
SON[I]A #231. Kendell Geers
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Kendell Geers que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Kendell Geers
11.10.2016
44 MIN
Anglès
Son[i]a #231
Kendell Geers
més Informació

L'artista sudafricà Kendell Geers parla sobre estructures de poder, terrorisme, violència lingüística, africanitat i tensions sociopolítiques abans i després de l'apartheid.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Kendell Geers

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Christoph Draeger que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Christoph Draeger Creative Commons Escenes eliminades
Son[i]a #228 Christoph Draeger
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58