20.01.2016
38 MIN
Català

Son[i]a #221
Enric Farrés Duran

descarregar
cronologia
01:26
03:15
06:01
06:59
08:23
09:46
12:21
14:50
17:18
18:29
20:44
28:56
31:18

Enric Farrés, artista, editor i agitador cultural, va començar la seva llicenciatura en filosofia perquè li anava de pas quan anava cada dia a estudiar a l’Escola Massana. Malgrat el caràcter aparentment atzarós de la seva decisió, la seva metodologia de treball sembla estar influenciada per l’acadèmic.

Investiga, recopila referències, s’obsessiona amb un tema fins que aconsegueix passar-lo per la màquina del sentit i generar-ne contingut. El seu treball reflecteix un interès extrem per la literatura, les biblioteques, els arxius i les col·leccions. Investiga fins a entendre com funcionen diferents contextos amb la finalitat d’evidenciar els seus mecanismes.

Així mateix, considera la mediació i la recepció com parts fonamentals dels seus projectes. Tota la informació compilada es desplega de maneres molt diverses, autònomes i complementàries, que van des de les publicacions fins a les visites o les presentacions performatives.

Parlem amb l’Enric sobre els seus últims projectes, sobre col·leccionar obsessivament, sobre el valor de l’efímer, sobre l’ús de la mentida com a estratègia creativa, sobre la relació de complicitat amb els que l’envolten i sobre altres facetes del seu treball.

Son[i]a arxiu col·lecció Enric Farrés llibres d'artista
material addicional
1 resultats
programes relacionats
9 destacats
19.04.2021
2 MIN
Castellà
Coses que passen… a Ràdio Web MACBA
Teaser
més Informació

En el context de l'exposició “Mostreig #4. Coses que passen” l'artista Enric Farrés Duran canvia les tornes i proposa que sigui Ràdio Web MACBA qui parli de la seva pràctica. Publiquem aquí un petit avanç del que estem coent en aquesta connexió Barcelona-Los Angeles: escolta sobre l'escolta, temps en suspensió, amateurisme recalcitrant, rascades desesperades a la quarta paret i algunes preguntes a l’estil de Júlia Otero.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Enric Farrés ràdio
19.10.2023
21 MIN
Català
FONS ÀUDIO #57. Bernat Daviu
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista català Bernat Daviu, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem del dins i l'afora del museu i de l'activació de la seva peça a la Col·lecció MACBA, "Stanza". També parlem de costura, peces de roba que reten homatge a altres i d'autoaprenentatge. I finalment, d'obres que es dinamitzen i agafen sentit per la manera en que ens posen en relació amb altres. Pel camí, se'ns apareixen alguns còmplices habituals, com ara Miralda i Enric Farrés Duran.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra FONS ÀUDIO Bernat Daviu Creative Commons DIWO
14.07.2023
53 MIN
Català
FONS ÀUDIO #57
Bernat Daviu
més Informació

Bernat Daviu és artista, però ell sobretot es considera pintor. Pintor conscient que a la pintura fa molt que se li pronostica una mort que no acaba d'arribar. Per això, Daviu l'expandeix, la fa mutar cap a l'objecte, cap al vestit, cap a la dansa, la performance, el vídeo, la música i la instal·lació. L'activa, la posa en moviment i la converteix en mirall del que ens envolta. A Daviu li interessen les zones limítrofes entre l'art i el no art. A FONS ÀUDIO #57, Bernat Daviu ens parla sobre STANZA (2020), una peça en la qual les teles pintades abandonen el bastidor per a posar-se a ballar i a dialogar amb diferents disciplines artístiques.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Bernat Daviu coreografia Creative Commons dansa
10.05.2021
93 MIN
Castellà
Coses que passen…
a Ràdio Web MACBA
més Informació

En el context de l'exposició “Mostreig #4. Coses que passen” l'artista Enric Farrés Duran canvia les tornes i proposa que sigui Ràdio Web MACBA qui parli de la seva pràctica. En aquest podcast, xerrem sobre aquesta manera d'aprendre juntes fent, de les seves transferències multidireccionals de coneixement i d'una praxi que està travessada pel discurs. Parlem també de l'estètica del sonor, de la veu posthumana i dels límits de l'edició; de complexos, d'accents i de l'acte polític de fer visible la vulnerabilitat; de la pèrdua de control i de la impressió de l'íntim en la dimensió sonora. Un espai d'escolta i suspensió del temps que dóna veu als qui s’amaguen darrere d'aquest projecte.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Creative Commons Enric Farrés ràdio Re-Imagine Europe
17.05.2019
27 MIN
Anglès
FONS ÀUDIO #49
Peter Downsbrough
més Informació

Peter Downsbrough parteix de les seves peces a la Col·lecció MACBA per parlar d’una relació de gairebé mig segle amb la fotografia, i de com aquesta encaixa en el trencaclosques de tècniques i disciplines que componen el seu vocabulari artístic. Parlem d’espai, de ciutat, de línies invisibles i de la mirada crítica que travessa de manera subtil la seva pràctica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO arquitectura Col·lecció MACBA Creative Commons FONS ÀUDIO llibres d'artista Peter Downsbrough

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Enric Farrés Duran que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Enric Farrés

Traducció simultània del podcast d'Enric Farrés Duran, realitzada pel mateix artista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Enric Farrés
03.11.2014
30 MIN
Castellà
Son[i]a #198
Antonio Gagliano
més Informació

Antonio Gagliano parla dels seus projectes, de la seva relació amb el dibuix i els mapes d'idees, i de com generar eines, protocols i cartografies que ens serveixin per circular en els arxius i en els repositoris del nostre temps.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Antonio Gagliano arxiu diagrama dibuix Nonument
07.01.2014
25 MIN
Castellà
Son[i]a #185
Maite Muñoz
més Informació

Maite Muñoz, responsable de l'Arxiu MACBA, parla sobre l'organització dels fons de l'Arxiu, les seves estratègies de divulgació i la manera en què tot això contribueix a redefinir les fronteres entre art i document.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu
Son[i]a #221 Enric Farrés Duran
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58