07.12.2015
45 MIN
Anglès

Son[i]a #220
Angela Dimitrakaki

descarregar
cronologia
02:44
07:18
10:28
15:31
18:57
23:42
27:21
32:01
34:28
37:59

Angela Dimitrakaki és assagista, novel·lista i professora titular d’Història de l’Art Contemporani i Teoria a la Universitat d’Edimburg. Des de les trinxeres d’un feminisme materialista, de filiació marxista, Dimitrakaki analitza les relacions entre art, economia i política en el marc del capitalisme globalitzat actual.

Quin tipus de feminisme necessitem al segle XXI? Com podem combinar les estratègies d’oposició al patriarcat amb la lluita per desestabilitzar el neoliberalisme? Com podem articular un nou paradigma crític des de la història de l’art? Als seus assajos, Dimitrakaki reflexiona sobre totes aquestes qüestions i dissecciona les maneres en els quals l’economia determina les nostres identitats i modifica les nostres relacions laborals, sexuals, migratòries, de classe i de gènere.

SON[I]A parla amb Angela Dimitrakaki sobre la nova crítica feminista; sobre els límits de la democràcia, les argúcies del postcapitalisme i l’ambivalència dels comuns. Revisem també les nocions de comissariat radical i pràctiques col·laboratives.

Música a càrrec d'AGF. Mesclat per Lucrecia Dalt

Son[i]a #8M Angela Dimitrakaki els podcasts més escoltats de 2016 feminisme
programes relacionats
11 destacats

Recuperem alguns fragments inèdits de la nostra conversa amb la poeta, activista, artista, escultora sonora i curadora Antye Greie. Analitzem algunes de les seves estratègies per a implementar allò que ella anomena “tecnologies sonores feministes”. I ho fem començant per la seva manera d'entendre el desaprenentatge.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Antye Greie Creative Commons desaprendre DIWO dones productores escriptura feminisme so
16.02.2023
112 MIN
Anglès
Son[i]a #366
Antye Greie (AGF)
més Informació

Antye Greie és una poeta, activista, artista sonora, escultora de so i comissària, nascuda a Alemanya Oriental i establerta fa més de quinze anys a Hailuoto, una illa molt al nord de Finlàndia. En aquest podcast, parlem amb Antye Greie sobre llenguatge, so i cos. En la cruïlla d’aquestes tres idees, apareix la veu, les seves múltiples ressonàncies i diferents maneres d'introduir les veus d'altres des del seu propi treball i espai de visibilitat. Pel camí, recorrem la seva trajectòria i metodologia, des de la desconstrucció de textos a la posada en pràctica d’allò que ella anomena “tecnologies sonores feministes”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a dones productores Europa de l'Est feminisme Re-Imagine Europe so veu
13.11.2018
8 MIN
Anglès
SON[I]A #268. Jodi Dean
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jodi Dean que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Jodi Dean Re-Imagine Europe

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Maria F. Dolores que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra AMOQA Creative Commons Escenes eliminades
12.06.2018
46 MIN
Castellà
Son[i]a #262
Maria F. Dolores/AMOQA
més Informació

AMOQA (Athens Museum of Queer Arts) és un projecte col·lectiu i autogestionat, dedicat a la recerca, estudi i programació d'activitats sobre sexualitat i gènere, que opera a Atenes des de l'any 2016.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a AMOQA arxiu Creative Commons queer
16.03.2017
50 MIN
Castellà
Son[i]a #236
Raquel Gutiérrez
més Informació

Raquel Gutiérrez parla de revisió semàntica i experimentació política, del fracàs de la política d’"afegiu-hi dones i remeneu", de feminismes populars i lluita de dones, del que passa quan el Suma Qamaña (el bon viure) deixa de ser camí i es converteix en model i de com inscriure l'agenda de l'autonomia del cos en la seva noció de “la política en femení”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M feminisme Raquel Gutiérrez
20.06.2017
65 MIN
Castellà
Son[i]a #241
Yayo Herrero
més Informació

L'ecofeminista Yayo Herrero parla sobre les diferents manifestacions de l’ecofeminisme; sobre la gestió política dels desitjos, les expectatives i les necessitats; sobre la importància dels treballs reproductius i la necessitat d'establir nous patrons de coresponsabilitat social i institucional; i sobre la gestió dels comuns.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
27.07.2018
43 MIN
Anglès
Son[i]a #268
Jodi Dean
més Informació

Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals, sobre Not an alternative i Liberate Tate com exemples d'un activisme sostenible practicat des dels museus, sobre desitjos, entusiasme i confiança i sobre les emocions capturades a l'interior de les xarxes socials.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #els 10 podcasts més escoltats de 2018 Capitalisme comunicatiu Creative Commons Jodi Dean neoliberalisme Re-Imagine Europe sindicalisme
19.07.2023
107 MIN
Anglès
Son[i]a #377
Charmaine Chua
més Informació

En aquest podcast, l'escriptora, activista i acadèmica Charmaine Chua comparteix la seva recerca entorn de la containerització de la logística internacional des del punt de vista del Sud Global. Un viatge que inicia a bord d'un vaixell mercant, encarnant l'observació etnogràfica i el treball de camp, així com en la relectura a contrapel dels registres de l'arxiu naval del projecte colonial. En l'encreuament de metodologies, experiències i dades, es fan encara més evidents les incongruències i abusos ecològics, legals i laborals que es dibuixen en el somni mullat capitalista de l'eficiència en el comerç global.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme Charmaine Chua Creative Commons decreixement infraestructura logística Re-Imagine Europe sindicalisme Sonic Acts sud global

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Angela Dimitrakaki que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Angela Dimitrakaki Creative Commons Escenes eliminades feminisme
04.12.2013
18 MIN
Anglès
Son[i]a #184
Michael Hardt
més Informació

Entrevista amb el filòsof polític Michael Hardt sobre quin és avui el paper de les revolucions com a espais d'una nova creació social.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 15-M activisme crisi Michael Hardt neoliberalisme Occupy Movement
Son[i]a #220 Angela Dimitrakaki
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58